Harvard Model Congress Europe

Harvard Model Congress Europe

Δεκαοκτώ μαθητές και μαθήτριες του ομίλου Forensics Γυμνασίου-Λυκείου-ΙΒ συμμετείχαν στο Harvard Model Congress Europe (HMCE), που πραγματοποιήθηκε στη Μαγιόρκα της Ισπανίας από τις 8 έως και τις 11 Μαρτίου 2024.

Η Δέσποινα Βλασταρά (ΛΑ4) και η Σοφία Παπαδοπούλου (ΛΑ2) έλαβαν τιμητική διάκριση για την εξαιρετική προετοιμασία και συμμετοχή ως μέλη της επιτροπής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Το HMCE αποτελεί ένα συνέδριο προσομοίωσης, το οποίο υλοποιείται αποκλειστικά από προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Harvard, και περιλαμβάνει επιτροπές με βάση το σύστημα του αμερικανικού Κογκρέσου, καθώς και διεθνείς επιτροπές κατά τα πρότυπα του ΟΗΕ. Φέτος, συμμετείχαν πάνω από 400 μαθητές και μαθήτριες από 15 διαφορετικά σχολεία της Ευρώπης.

Τα παιδιά που συμμετείχαν ξεναγήθηκαν επίσης στην παλιά πόλη της Μαγιόρκα, στον επιβλητικό καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία και να δοκίμασαν πιάτα της ισπανικής κουζίνας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι: Δέσποινα Βλασταρά (ΛΑ4), Εύα Γεωργιάδη (ΛΑ2), Νόρα Γιαβρίδη (PreIB), Βασίλης Δερπανόπουλος (ΙΒ1), Kατερίνα Δερπανοπούλου (ΙΒ1), Ισαβέλλα Δικαίου (ΛΑ3), Ηλέκτρα Ιωαννίδη (PreIB), Σεβαστιανός Καλούδης (PreIB), Μάριος Καραλέκας (ΙΒ1), Λάουρα Καραθανάση (IB1), Παναγιώτα Κοτύλια (IB1), Νικόλας Κράλλης (PreIB), Τζωρτζίνα Ντόβα (ΛΑ2), Σοφία Παπαδοπούλου (ΛΑ2), Αλεξάνδρα Πιπεράκη (ΓΓ4), Νικόλας Φιλιππούσης (ΛΑ5), Μιχάλης Φωτιάδης (ΓΓ2) και Ελευθερία Χώνια (PreIB).

Συνοδοί καθηγητές: Γιάννης Βλασταράς & Σάρα Κάουφμαν.