Εκπαιδευτική επίσκεψη γ’ Γυμνασίου στο ΚΠΙΣΝ

Εκπαιδευτική επίσκεψη γ’ Γυμνασίου στο ΚΠΙΣΝ

Τα παιδιά της γ’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για να παρακολουθήσουν βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα παιδιά του τμήματος γ1 συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Πολιτισμός στο Πράσινο» και αφού παρακολούθησαν μια παρουσίαση καλλιτεχνικών έργων που έχουν δημιουργηθεί σε δημόσιο χώρο σε διάφορες χώρες του κόσμου και περιηγήθηκαν στους χώρους του ΚΠΙΣΝ, κλήθηκαν να συνεργαστούν σε ομάδες, να σχεδιάσουν και να προτείνουν καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στους χώρους του ΚΠΙΣΝ.

Τα τμήματα γ2 και γ5 παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Graffiti Doodle Workshop», όπου συζήτησαν για την street art και το γκράφιτι, την ανάγκη προσωπικής έκφρασης, αλλά και για την έννοια του βανδαλισμού. Τέλος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν να φτιάξουν το δικό τους γκράφιτι με διαφορετικές τεχνικές σε έναν τοίχο!

Τα τμήματα γ3 και γ4 παρακολούθησαν το εικαστικό εργαστήριο «Βιωσιμότητα και Τέχνη: Φτιάξε το δικό σου έργο!» και δημιούργησαν το δικό τους έργο κυανοτυπίας! Εκκινώντας από το ζήτημα της αειφορίας και από ερεθίσματα από έργα βιώσιμης τέχνης, τα παιδιά εστίασαν στη σύνδεση ανθρώπου-φύσης, περνώντας το δικό τους μήνυμα ενάντια στην κλιματική κρίση, προτείνοντας ένα πράσινο μέλλον.

Τα παιδιά απόλαυσαν τη βόλτα τους στο όμορφο περιβάλλον του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και θαύμασαν τη θέα της Αθήνας από τον Φάρο!