Ευρωπαϊκή εβδομάδα για το τμήμα Γαλλικών

Ευρωπαϊκή εβδομάδα για το τμήμα Γαλλικών

Το Σχολείο μας υποδέχθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου επτά μαθητές και μαθήτριες με την καθηγήτριά τους από το σχολείο Charles Péguy, που βρίσκεται στην Gorges-Nantes της Γαλλίας.

Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από Έλληνες συμμαθητές και συμμαθήτριές τους της Α’ Λυκείου και δούλεψαν μαζί το θέμα της Citoyenneté, δηλαδή πώς μπορεί να είναι κάποιος σωστός πολίτης, παρουσιάζοντας τι συμβαίνει στην Ελλάδα και την Γαλλία αντίστοιχα. Αντάλλαξαν απόψεις πάνω στο θέμα και μοιράστηκαν εμπειρίες.  

Μέσα από το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα είχαν παράλληλα την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες, όπως ξενάγηση στην Ακρόπολη και το Μουσείο της, βόλτες στην Πλάκα και το Σύνταγμα, εκδρομή στις Μυκήνες και στο Ναύπλιο. Κατά την εξαήμερη παραμονή τους αντάλλαξαν μουσικές, έπαιξαν παιχνίδια, γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά, χόρεψαν ελληνικούς χορούς, απόλαυσαν στο έπακρο την ελληνική φιλοξενία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου στη Νάντη!

Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος από το Σχολείο μας οι: Δανάη Βαλτάρα (Α3), Μαρκέλλα Γαληνού (Α1), Μαριάνθη Γκέσουρα (A3), Κωνσταντίνος Διβάρης (Α4), Αγγελική Καπράλου (Α1), Ηλίας Λιόσης (Α3), Αγγελίνα Νικοκάβουρα (Α2), Τζωρτζίνα Ντόβα (Α2), Σοφία Παπαδοπούλου (Α2), Ντίνος Παπαθανασίου (Α4), Χρυσάνθη Παπαθεοδώρου (Α5), Γιώργος Σμυρνής (Α4), Κωνσταντίνος Τσαντίλης (Α1) και Ειρήνη Φράγκου (Α3).

Η προετοιμασία του σχεδίου εργασίας πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια Γαλλικών του Σχολείου Ιωάννα Παπαοικονόμου.