Ημερίδα «Το άγχος στην εφηβική ηλικία»

Ημερίδα «Το άγχος στην εφηβική ηλικία»

Οι μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου παρακολούθησαν στο πλαίσιο της σειράς Ημερίδων «Ημέρα χωρίς μάθημα» ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το άγχος στην εφηβική ηλικία:  αίτια-συνέπειες-αντιμετώπιση», με στόχο την έγκυρη, επιστημονική ενημέρωση, αλλά και βιωματική προσέγγιση αυτού του ιδιαίτερα διαδεδομένου φαινομένου. 

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος οι εισηγητές: Δωροθέα Λοΐζου, Ψυχολόγος, MSc, PhD Συμβουλευτικής Ψυχολογίας με θέμα εισήγησης «Το άγχος στην εφηβική ηλικία: Αίτια και αντιμετώπιση», Ηλίας Θεοδωρόπουλος, M.D., M.Sc., Ph.D., Ειδικός Παθολόγος με θέμα «Οι ψυχοσωματικές επιπτώσεις του άγχους στους εφήβους» και Μάριος Δημητριάδης, Ιστορικός, καθηγητής στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Σχολείου, με θέμα εισήγησης «Ιστορία του άγχους στην Ευρωπαϊκή Νεωτερικότητα: μια επισκόπηση».

Τα παιδιά παρακολούθησαν επίσης ομιλίες TEDx, βίντεο, ντοκιμαντέρ, συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, τα οποία προετοίμασαν οι ψυχολόγοι του Σχολείου Ε. Βαγιανού, Ε. Φρούντζου, Ε. Μπασδέκη & Α. Λιάκου, και ομάδες εργασίας με σκοπό μάθουν να αναγνωρίζουν τις εκδηλώσεις του άγχους, να συνειδητοποιούν την ύπαρξή του, να κατανοούν τις αιτίες του και, τελικά, να το διαχειρίζονται αποτελεσματικά.