Συμμετοχή στο Model International Criminal Court στην Πολωνία

Συμμετοχή στο Model International Criminal Court στην Πολωνία

Οι μαθητές του ομίλου Mock Trial Γυμνασίου και IB έλαβαν μέρος στην Προσομοίωση Δίκης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (Model International Criminal Court-ΜICC) που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, από τις 6 έως τις 13 Φεβρουαρίου. Το MICC είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη διδασκαλία των βασικών αρχών του ποινικού κώδικα σε μαθητές και φοιτητές.

Στην αποστολή έλαβαν μέρος οι μαθητές/τριες: Έλενα Βακαλοπούλου (γ4), Κατερίνα Δερπανοπούλου (ΙΒ1), Άλκης Κισσαμιτάκης (ΙΒ1), Μαριαλένα Κοκκίνου (ΙΒ1), Αθηνά Λυμπεροπούλου-Τυροβόλη (β3), Κατερίνα Μαλλιαροπούλου-Κατσίμη (ΙΒ1), Βασίλης Μιχαλόλιας (β1), Αλεξάνδρα Πιπεράκη (γ4), Χαρά Πετσάλη (β3), Χαρά Πλαΐνη (γ5) και Ιλεάνα Σιώρη (β3). Παρακολούθησαν σεμινάρια Ποινικού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ανέλαβαν ρόλους δικηγόρων και δικαστών. Οι συζητήσεις και οι ανταλλαγές απόψεων κατέδειξαν όχι μόνο την κατανόηση των νομικών ζητημάτων, αλλά και την ικανότητά τους να παρουσιάζουν επιχειρήματα με πειστικό τρόπο.

Η εμπειρία αυτή δεν αφορούσε μόνο στις διαδικασίες του δικαστηρίου, αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επικοινωνία, η έρευνα και η δημιουργία ομαδικής συνεργασίας. Ταυτόχρονα, η συμμετοχή στο MICC ενίσχυσε την ευαισθησία τους σε διεθνή θέματα και τη σημασία της δικαιοσύνης.

Την ομάδα των παιδιών προετοίμασε η καθηγήτρια Αγγλικών του Σχολείου, Σ. Αναστασοπούλου, η οποία μαζί με τον καθηγητή Business του ΙΒ και υπεύθυνο της Μαθητικής Κοινότητας Λυκείου-ΙΒ, Γ. Βλασταρά, συνόδευσαν και την αποστολή.