The Moraitis School Cup XV

The Moraitis School Cup XV

Ο όμιλος Forensics του Σχολείου μας διοργάνωσε -για 15η συνεχόμενη χρονιά- το Πρωτάθλημα Debate “The Moraitis School Cup” την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024. Συμμετείχαν πάνω από 200 μαθητές/τριες από σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που διαγωνίστηκαν στα Αγγλικά στο Debate αλλά και στο αγώνισμα του Δημιουργικού Αυθόρμητου Λόγου (Impromptu Speaking).

Την πρόκρισή τους στον τελικό εξασφάλισαν οι ομάδες των Έλλης Κιτίνου (ΛΑ3) & Ισαβέλλας Δικαίου (ΛΑ3) και Αλέξανδρου Κεντούρη (ΙΒ2) & Αχιλλέα Σακελλαρίδη (ΙΒ2) στην κατηγορία Debate Seniors, ενώ η ομάδα των Όλιας Αρτινιάν (ΙΒ1) & Σεβαστιανού Καλούδη (Α-ΙΒ) έφτασε ως τον ημιτελικό.

Στους 10 καλύτερους ομιλητές του Τουρνουά διακρίθηκαν οι: Αχιλλέας Σακελλαρίδης (ΙΒ2) – 5η θέση, Αλέξανδρος Κεντούρης (ΙΒ2) – 7η θέση και Στάσιος Λαζαράκης (ΙΒ1), Δήμητρα Γριβέα (ΙΒ1), Όλια Αρτινιάν (IB1) – 9η θέση (ισοβαθμία). Στην κατηγορία συμμετείχαν περίπου 160 άτομα.

Από το Σχολείο μας αγωνίστηκαν 7 ομάδες στην κατηγορία Debate Juniors (στ’ Δημοτικού) και 12 ομάδες στην κατηγορία Debate Seniors (Γυμνάσιο/Λύκειο). Τη διοργάνωση του πρωταθλήματος ανέλαβαν οι προπονητές του ομίλου Forensics Παναγής Γκουβέλης, Φίλιππος Κουτσοδημητρόπουλος, Γιώργος Φραγκιαδάκης και Αλέξανδρος Βαμβούκος, η καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Σάρα Κάουφμαν και ο υπεύθυνος της Μαθητικής Κοινότητας Λυκείου κ. Γιάννης Βλασταράς, ενώ στην υποστήριξη του πρωταθλήματος συνέβαλε για ακόμη μια χρονιά ο καθηγητής του σχολείου μας κ. Μάνος Μπαρδούνιας. Το πρωτάθλημα υποστήριξαν ακόμη πολλά μέλη της σχολικής κοινότητας και μαθητές και μαθήτριες εθελοντές.

Υπεύθυνοι ομίλου: Σ. Κάουφμαν, Γ. Βλασταράς, Α. Βαμβούκος, Π. Γκουβέλης, Φ. Κουτσοδημητρόπουλος, Γ. Φραγκιαδάκης