Ημερίδα Β’ Λυκείου «Διεθνείς Πολιτικές Εξελίξεις»

Ημερίδα Β’ Λυκείου «Διεθνείς Πολιτικές Εξελίξεις»

Οι μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου παρακολούθησαν στο πλαίσιο της σειράς Ημερίδων «Ημέρα χωρίς μάθημα» ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διεθνείς Πολιτικές Εξελίξεις» την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

Στόχος της Ημερίδας ήταν η έγκυρη ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις με έμφαση στην κρίση στη Μέση Ανατολή, στα αίτια και τις συνέπειες αυτής της πολεμικής αναμέτρησης, μέσα από εισηγήσεις ειδικών. Αναφορές έγιναν επίσης στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ανθρωπιστική κρίση καθώς και στις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που ανακύπτουν.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος οι εισηγητές: Γιάννης Καρτάλης, αρθρογράφος στην εφημερίδα «Το Βήμα» με θέμα εισήγησης «Οι αιτίες της κρίσης στη Μέση Ανατολή» και Λένα Διβάνη, συγγραφέας, τ. Καθηγήτρια Νομικής ΕΚΠΑ με θέμα εισήγησης «Δύο φοβισμένοι, οι χειρότεροι αντίπαλοι».

Τα παιδιά παρακολούθησαν επίσης τα ντοκιμαντέρ “Born in Gaza”, History of Israel-Palestine Conflict, Why the Israeli Palestinian conflict is so hard to resolve? και Why did Hamas attack Israel?

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να επεξεργασθούν και να συνθέσουν τις πληροφορίες που συνέλεξαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας και εργαζόμενοι ομαδικά κατέληξαν σε κείμενο συμπερασμάτων/προτάσεων.