Ημερίδα «Διεθνείς Πολιτικές Εξελίξεις»

lykeio-imerida_diethneis_exelixeis-2.png

Οι μαθητές/τριες της A’ Λυκείου παρακολούθησαν στο πλαίσιο της σειράς Ημερίδων «Ημέρα χωρίς μάθημα» ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διεθνείς Πολιτικές Εξελίξεις», με στόχο την την έγκυρη ενημέρωσή τους σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, με έμφαση στον πόλεμο στη Γάζα, στα αίτια και τις συνέπειες αυτής της πολεμικής αναμέτρησης.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος οι εισηγητές: Κώστας Μποτόπουλος (’80), Συνταγματολόγος, τ. Ευρωβουλευτής με θέμα εισήγησης «Οι συνέπειες των δύο πολέμων» και Περικλής Δημητρολόπουλος, Συντάκτης στην Εφημερίδα Το Βήμα με θέμα εισήγησης «Γιατί μας αφορά ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή».

Τα παιδιά παρακολούθησαν επίσης την ταινία “Born in Gaza” και τα ακόλουθα ρεπορτάζ/ντοκιμαντέρ: “History of Israel-Palestine Conflict”, “Why the Israeli Palestinian conflict is so hard to resolve?” και “Why Hamas attacked Israel?”.

Τέλος, κλήθηκαν να επεξεργασθούν και να συνθέσουν τις πληροφορίες που συνέλεξαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας, στο πλαίσιο ομάδων εργασίας, συνθέτοντας κείμενα με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις τους.