Εκπρόσωποι Ξένων Πανεπιστημίων στο ΙΒ

UK Universities visit our IB

Περίοδος επισκέψεων Αμερικανικών Πανεπιστημίων στο ΙΒ του Σχολείου που είχε τη χαρά να υποδεχθεί εκπροσώπους τους για ενημέρωση και παρουσίαση σημαντικών πληροφοριών που θα βοηθήσουν τους μαθητές του ΙΒ στις επιλογές τους.

Το Counseling Department (Τμήμα Συμβουλευτικής) καλωσόρισε το Bentley University και τον επικεφαλής των διεθνών εγγραφών. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα ακαδημαϊκά προγράμματα με επίκεντρο τον συνδυασμό των προτεινόμενων ειδικοτήτων (majors), τη διαδικασία των εισαγωγών και τις δυνατότητες υποτροφιών. Ακολούθησε το Boston University

με τον υπεύθυνο των εγγραφών να αναλύει πολλές πληροφορίες σχετικά με τις λειτουργίες του Πανεπιστημίου ενώ οι μαθητές μπορούσαν να ρωτήσουν και πιο προσωπικές ερωτήσεις για την ζωή στο campus.

Δύο ήταν οι εκπρόσωποι του New York University. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα τρία διαφορετικά campuses (Νέα Υόρκη, Αμπου Ντάμπι και Σαγκάη), για τη διαδικασία των εισαγωγών καθώς και των οικονομικών διευκολύνσεων. Ακολούθησε μια παραγωγική ανταλλαγή ερωτήσεων και απαντήσεων. Τέλος, ο εκπρόσωπος του Νortheastern University ανέλυσε διεξοδικά τα προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο στα τρία διαφορετικά του campuses (Βοστώνη, Οκλαντ και Λονδίνο), τη διαδικασία εγγραφών και αποδοχών των μαθητών καθώς και των δυνατοτήτων υποτροφιών.