Περιβαλλοντική εκδρομή στη Φλώρινα

Περιβαλλοντική εκδρομή στη Φλώρινα

Μέλη της Φιλοζωικής και της Περιβαλλοντικής ομάδας Γυμνασίου περιηγήθηκαν στο Κέντρο Προστασίας Λύκου και Λύγκα, στο Κέντρο Προστασίας Αρκούδας, καθώς και στις λίμνες Καστοριάς και Εορδαίας από τις 25 έως τις 29 Οκτωβρίου 2023.

Ενημερώθηκαν από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αρκτούρος» για τη δίκαιη και ηθική μεταχείριση των απειλούμενων ζώων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της σε ελεγχόμενο φυσικό χώρο. Την ομάδα υποδέχτηκαν επίσης εκπρόσωποι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς που βοήθησαν με ειδικό οπτικό εξοπλισμό να γίνει παρατήρηση των πουλιών της λίμνης. Οργανωμένες επισκέψεις έγιναν επίσης στο ενυδρείο ψαριών γλυκού νερού, αλλά και στον νεολιθικό λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό Καστοριάς. Προσεγγίστηκαν και οι λίμνες Βεγορίτιδα και Χειμαδίτιδα ενώ τα μέλη των ομάδων κάλυψαν πεζοπορικά ολόκληρη την περίμετρο της Λίμνης Ζάζαρης.

Το ταξίδι επιστροφής εμπλουτίστηκε με μια πεζοπορία ανάμεσα στους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Τα παιδιά συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Σ. Κουρούμαλη, Ν. Τουμπακάρη και Π. Λατσούδης.