Προσομοίωση Ηνωμένων Εθνών (DSAMUN - Deutsche Schule Athen, Model United Nations)

Προσομοίωση Ηνωμένων Εθνών (DSAMUN - Deutsche Schule Athen, Model United Nations)

Ο όμιλος Forensics συμμετείχε στην 26η Σύνοδο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών που διοργανώνει η Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSAMUN), 20-22 Οκτωβρίου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία του σε σημαντικές διασχολικές συναντήσεις.

Η Προσομοίωση Ηνωμένων Εθνών είναι ένα συνέδριο κοινοβουλευτικού τύπου στο πρότυπο της λειτουργίας του διεθνούς οργανισμού και δίνει σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος και να συζητήσουν για αυτά στην αγγλική γλώσσα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αναλαμβάνουν το ρόλο μιας συγκεκριμένης χώρας ή διεθνούς οργανισμού, και αποκτούν έτσι μια πρώτη εμπειρία του κόσμου και της λειτουργίας των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των κρατών.

Οι 9 μαθήτριες και μαθητές από το γυμνάσιο και το λύκειο της Σχολής Μωραΐτη συμμετείχαν ως εκπρόσωποι της Ουρουγουάης και της Παλαιστίνης και ασχολήθηκαν με θέματα διεθνούς πολιτικής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ηθικής. Μεταξύ άλλων συζήτησαν την επιστροφή πολιτισμικών αντικειμένων από ξένα μουσεία στις χώρες προέλευσής τους, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο θάλασσα, τη σύγκρουση Ισραήλ και Παλαιστίνης, το ρόλο του εμπορίου διαμαντιών στις παγκόσμιες συγκρούσεις και την ηθική γύρω από τις πρακτικές ευθανασίας σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς.

Την Ουρουγουάη εκπροσώπησαν η Εύα Γεωργιάδη (ΛΑ2), ο Έκτορας Τουγιαννίδης (ΓΒ1), η Έλλη Διακάκη (ΓΒ4), η Αλεξάνδρα Πιπερακή (ΓΓ4), ο Νικόλας Γεωργιόπουλος (ΛΒ4), ο Άγγελος Κομονδούρος (ΓΒ1) και ο Άλκης-Γεώργιος Κισσαμιτάκης (ΙΒ1) που διατέλεσε και Πρεσβευτής της αποστολής, ενώ την Παλαιστίνη η Έλσα Χώνια (ΙΒ1) και η Νόρα Γιαβρίδη (Α-ΙΒ).

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την άξια και επιτυχημένη παρουσία τους στην 26η Σύνοδο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών της Γερμανικής Σχολής Αθηνών!

Υπεύθυνοι Ομίλου:

Α. Βαμβούκος, Γ. Βλασταράς, Π. Γκουβέλης, Σ. Κάουφμαν, Φ. Κουτσοδημητρόπουλος, Γ. Φραγκιαδάκης