Το επάγγελμα των γονιών μου

roz_taksi_-_epaggelmata

Όλα ξεκίνησαν από το μάθημα Ρομποτικής, όπου τα παιδιά δημιούργησαν με τουβλάκια LEGO διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα. Επιστρέφοντας στην τάξη, ξεκίνησε μια συζήτηση σχετικά με τα επαγγέλματα.

Με αυτή την αφορμή, η ομάδα της Ροζ τάξης προσκάλεσε τους γονείς των παιδιών να παρουσιάσουν το επάγγελμά τους. Η δράση αυτή διήρκησε τέσσερις μήνες.  Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι γονείς των παιδιών επισκέφθηκαν το σχολείο, παρουσίασαν το επάγγελμά τους και μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με τα παιδιά.

Δικηγόροι και γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων, βιομηχανικός σχεδιαστής, κατασκευαστής κτιρίων, οικονομολόγοι, επιχειρηματίες κατεψυγμένων τροφίμων, βιοτεχνίας ρούχων ή προϊόντων που έχουν να κάνουν με την καλλιέργεια, φιλόλογοι αγγλικής και ελληνικής γλώσσας, βιολόγος/ερευνήτρια, σχεδιαστής προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, δασκάλα, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού, ηλεκτρονικός πλοίων, εικαστικός/συγγραφέας παραμυθιών, ήταν τα επαγγέλματα που οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ροζ Τάξης γνώρισαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με χρήσιμες πληροφορίες για κάθε επάγγελμα, μίλησαν για την έννοια των χρημάτων, τη χρήση και τη σύνδεση τους με τον βιοπορισμό και πήραν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ρόλων.  Παράλληλα, επέδειξαν ικανότητες συνεργασίας, επιχειρηματολογίας, υπόθεσης και πειραματισμού.

Όλοι οι γονείς αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο, οργάνωσαν με μεθοδικότητα τις παρουσιάσεις τους, προσέγγισαν το κάθε θέμα με παιγνιώδη τρόπο, χρησιμοποιώντας διαφορετικά και ποικίλα εργαλεία, ώστε να προσεγγίσουν δύσκολες έννοιες με έναν τρόπο που να ανταποκρίνεται στην ηλικία των παιδιών.