Η Γαλάζια Τάξη συμμετέχει στο First Lego Festival

Η Γαλάζια Τάξη συμμετέχει στο First Lego Festival

Τα παιδιά της Γαλάζιας Τάξης παρακολούθησαν ένα τρίμηνο πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων STEM στην προσχολική ηλικία. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχαν στο First Lego League Discover, ένα ετήσιο φεστιβάλ ρομποτικής, που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μωραΐτη.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ ρομποτικής και καινοτομίας, μια συνδιοργάνωση της EduACT και της Shift Education, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν το παιχνίδι με την έρευνα, τις γνώσεις και την τεχνολογία, με διαδραστικό και δημιουργικό τρόπο. Στο Φεστιβάλ  πήραν μέρος διαφορετικά σχολεία και διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες, ενώ τα παιδιά της Γαλάζιας Τάξης εκπροσώπησαν τη Σχολή Μωραΐτη.

Το θέμα ήταν η ενέργεια και πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες και με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού Lego discovery set, επεξεργάστηκαν και εξερευνήσαν τη διαδρομή της ενέργειας από την προέλευσή της, τη διανομή, την αποθήκευση, μέχρι και τη χρήση της. Επίσης, κατασκεύασαν μόνα τους τα μετάλλια που τους απονεμήθηκαν, ενώ παρουσίασαν τις σημειώσεις τους από το εγχειρίδιο μηχανικής  και συζήτησαν με τους κριτές τη λογική των κατασκευών τους.