Ευρωπαϊκή εβδομάδα στη Νάντη

Ευρωπαϊκή εβδομάδα στη Νάντη

Οι μαθητές/τριες του Λυκείου Ηλιάνα Βαλδίρκα (Α4), Ειρήνη Γαγάνη (Α2), Λυδία Εξάρχου (Α3), Παυλίνα Κίντου (Β4), Κάρμεν Λέμες (Β4), Χρήστος Σπανάκης (Β4) και Αλέξανδρος Φαϊτάς (Α1) συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα στην πόλη Νantes της Γαλλίας, που διοργανώθηκε από το Lycée Charles-Péguy στις 26-31 Μαρτίου 2023.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με παιδιά αντίστοιχων τάξεων από τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, να παρακολουθήσουν μαθήματα στο γαλλικό σχολείο και να ενταχθούν στη σχολική καθημερινότητα των Γάλλων μαθητών. Συμμετείχαν επίσης σε ομαδικές δραστηριότητες μαζί με όλες τις ξένες αντιπροσωπείες .

Παράλληλα, επισκέφτηκαν και γνώρισαν με τη βοήθεια των Γάλλων συμμαθητών τους την πόλη της Nantes, το Clisson, καθώς και το Pornic. Αντάλλαξαν εμπειρίες και πολιτισμικές γνώσεις και γύρισαν με γεμάτες τις αποσκευές τους με νέες εμπειρίες, γνώσεις, αναμνήσεις και επιθυμία για νέο άνοιγμα ανταλλαγής με τους Γάλλους συμμαθητές και συμμαθήτριές τους.

Την προετοιμασία για το πρόγραμμα είχε η καθηγήτρια Ιωάννα Παπαοικονόμου, που συνόδεψε τα παιδιά μαζί με την υπεύθυνη του τμήματος Γαλλικών, Ειρήνη Ελευθερίου.