Ημερίδα «Αθλητισμός, Διατροφή, Ευεξία»

lykeio-imerida_athlitismos-1.png

Την Τρίτη 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 5η «Ημέρα χωρίς μάθημα» για την Α’ Λυκείου, με θεματικό άξονα «Αθλητισμός, Διατροφή, Ευεξία». Η ημερίδα στόχευε στην ενημέρωση των παιδιών αναφορικά με ζητήματα διατροφής στην εφηβεία και στον αθλητισμό, καθώς και στον ρόλο της στην ψυχική και σωματική ευεξία. Εκτεταμένη αναφορά έγινε στη διαχείριση τόσο του άγχους επίδοσης όσο και του αγωνιστικού άγχους, ενώ υποδείχθηκαν από την ειδικό τεχνικές αντιμετώπισής του. Τέλος, παρουσιάστηκε το φαινόμενου του ντόπινγκ και οι επιπτώσεις σε όλες τις διαστάσεις του αθλητικές, ιατρικές, ηθικές, κοινωνικές.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος οι εισηγητές: κ. Φρόσω Πατσού, Ph.D, M.Sc Ψυχολόγος-Αθλητική Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου, Ν.Ο.Β. και Ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, πρ. αθλήτρια Εθνικής & Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου-OLYMPIAN, με τίτλο εισήγησης «Διαχείριση αγωνιστικού άγχους & άγχους επίδοσης: Πρακτικές εφαρμογές», κ. Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, Associate Professor, Laboratory of Pharmaceutical Analysis Faculty of Pharmacy (ΕΚΠΑ), με τίτλο εισήγησης «Το ντόπινγκ στον αθλητισμό» και η κ. Ειρήνη Μπαμπαρούτση, PhD, Κλινική Διαιτολόγος, Αθλητική Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Διατροφολόγος Εθνικής Ομάδας Στίβου, με τίτλο εισήγησης «Η σημασία της διατροφής και της ενυδάτωσης στην υγεία των εφήβων».

Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων τα παιδιά αναχώρησαν για το Ολυμπιακό Στάδιο όπου προγραμματίστηκε περιήγηση-ξενάγηση και αθλητικές δραστηριότητες. 

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε: Ξενάγηση στο κεντρικό στάδιο, περιήγηση στον χώρο του στίβου, ξενάγηση στο κολυμβητήριο ΟΑΚΑ, επίσκεψη στο Κ1 και Κ2 (βοηθητικά προπονητήρια Στίβου), όπως επίσης  συνάντηση και συζήτηση με πρωταθλητές του Στίβου και τους προπονητές τους.

Τα παιδιά είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κάτοχο του αργυρού μεταλλίου του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου Νικόλα Ανδρικόπουλο, γιο του Μαθηματικού του Σχολείου μας, Δημήτρη Ανδρικόπουλου, σχετικά με τους στόχους, τα όνειρά του και το δρόμο προς τον πρωταθλητισμό.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με αθλητικές δραστηριότητες υπό την εποπτεία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του Σχολείου: Beach volley και Τένις τα κορίτσια, Beach volley και Ποδόσφαιρο τα αγόρια.