Ημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής και Επιχειρηματικότητα»

Ημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής και Επιχειρηματικότητα»

H 3η «Ημέρα χωρίς μάθημα» για τη Β’ Λυκείου με θεματικό άξονα «Τεχνολογίες Αιχμής και Επιχειρηματικότητα» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου και στόχευε στην ενημέρωση των μαθητών/τριών σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγχρονη τεχνολογία, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και η Τρισδιάστατη Εκτύπωση (3D Printing). 

Τα παιδιά επισκέφτηκαν την Εταιρεία 3DHUB GREECE LAB στο Μοσχάτο και ξεναγήθηκαν στον χώρο εφαρμογής τρισδιάστατης εκτύπωσης/σάρωσης/σχεδίασης με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Παρακολούθησαν επίσης παρουσίαση σχετικά με τις εφαρμογές της σε ευρύ φάσμα τομέων (industrial, engineering, dental, educational) από τον κ. Κωνσταντίνο  Κουτρέτσο, Ιδρυτή της 3DHUB GREECE & Ειδικό προσθετικής κατασκευής, με θέμα: «Εφαρμογές Τρισδιάστατης Εκτύπωσης/Σάρωσης-Επεξήγηση Τεχνολογιών». Τέλος, ενημερώθηκαν για την αξιοποίηση της υψηλής τεχνολογίας στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τις νεοφυείς (startups) επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν εισηγήσεις στο Θέατρο του Σχολείου από τον κ. Σπύρου Κωνσταντή, Πολιτικό Μηχανικό, Διευθυντή στην εταιρεία Ruler του ΗΒ, CEO της εταιρείας Struuct με θέμα: «Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης σε έργα πολιτικού μηχανικού» και τον κ. Ονίκ Παλαντζιάν (’89), Επιχειρηματία, με θέμα «Τεχνολογίες Αιχμής και Startup Επιχειρήσεις».

Τις παρουσιάσεις, αλλά και την επίσκεψη ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά και τους εισηγητές σε κλίμα ζωηρού ενδιαφέροντος και γόνιμου διαλόγου, που έδωσε αφορμή για περαιτέρω σκέψεις.