Harvard Model United Nations

ekdiloseis-harvard_mun-arhiki.png

Ομάδα μαθητών του Λυκείου & ΙΒ1 είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και να συμμετάσχουν στη 17η Σύνοδο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών του Harvard University (Harvard Model United Nations), που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 29 Ιανουαρίου 2023. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το Σχολείο μας συμμετείχε σε ένα τόσο μεγάλο συνέδριο, στο οποίο παραβρέθηκαν σχολεία από 40 διαφορετικές χώρες και πάνω από 3500 αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν κατά την παραμονή τους ορισμένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βοστώνης, όπως το New England Aquarium και το Boston Museum of Fine Arts, γνώρισαν από κοντά τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη, κ. Συμεών Τέγο, ο οποίος είχε προσκαλέσει δύο Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίων, την κ. Γεωργία Μαυρομάτη (UMass Boston) και τον κ. Πέτρο Βαμβακά (Emmanuel College), για να τους μιλήσουν για τις σπουδές και τη ζωή στις ΗΠΑ. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών του Harvard University και παλιό μαθητή του Σχολείου, κ. Νικόλα Πρεβελάκη. Επίσης, είχαν τη συναρπαστική εμπειρία να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι ΝBA στο γήπεδο TD Garden μεταξύ των Boston Celtics και των NY Knicks.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Λητώ Γεωργιάδη (A1), Δήμητρα Γριβέα (A5), Ιωάννα Εξάρχου (A4), Δημήτρης Δάφνος (IB1), Αλέξανδρος Κεντούρης (IB1), Χριστίνα Κορωναίου (IB1), Ελένη Μελά (B3), Αλέξης Παπαγιαννακόπουλος (IB1), Δάφνη Παπαϊωάννου (ΙΒ1) & Αχιλλέας Σακελλαρίδης (ΙΒ1).

Οι μαθητές/τριες επέστρεψαν στην Ελλάδα με διευρυμένους ορίζοντες, νέους φίλους από κάθε γωνιά της γης και πραγματικά αξιομνημόνευτες εμπειρίες από όλα όσα έζησαν.

Συνοδοί καθηγητές: M. Dever & Σ. Κάουφμαν.