Mνήμη Αντώνη Μωραΐτη 2023

Mνήμη Αντώνη Μωραΐτη 2023

Το Σχολείο τίμησε τη μνήμη του Ιδρυτή του, Αντώνη Μωραΐτη, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, σε μια εκδήλωση στο Θέατρο για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου και του ΙΒ. Για τον Αντώνη Μωραΐτη και την ιστορία του Σχολείου μίλησε ο κ. Αντώνης Καρτάλης, εγγονός του Ιδρυτή και μέλος της Διεύθυνσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές καινοτομίες και το παιδαγωγικό κλίμα που χαρακτήριζαν το Σχολείο ήδη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του.

Στη συνέχεια η κ. Μάρω Μανιαδάκη-Πρεβελάκη, απόφοιτος της Σχολής και επί πολλά χρόνια καθηγήτρια στο Σχολείο, αλλά και κόρη του κ. Κ. Μανιαδάκη, φιλολόγου και στενού συνεργάτη του Αντώνη Μωραΐτη, πήρε το λόγο και μοιράστηκε με τα παιδιά μια νοσταλγική διαδρομή στα χρόνια της φοίτησής της στο Σχολείο καθώς και τις αναμνήσεις της από τη συνεργασία της με τον Ιδρυτή.

Η κ. Μανιαδάκη, μέσα από μια συγκινητική αφήγηση διανθισμένη από χιουμοριστικά επεισόδια, μετέφερε στο κοινό το κλίμα της μαθητικής ζωής καθώς και χαρακτηριστικές πτυχές της προσωπικότητας του Αντώνη Μωραΐτη.