The Moraitis School Cup XIV (2023)

The Moraitis School Cup XIV (2023)

O όμιλος Forensics του σχολείου μας διοργάνωσε για 14η συνεχόμενη χρονιά επιτυχώς το πρωτάθλημα debate στα Αγγλικά “The Moraitis School Cup”. Μετά από την Πανδημία φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που το πρωτάθλημα διεξήχθη και πάλι χωρίς περιοριστικά μέτρα στον αριθμό των συμμετεχόντων και με κοινό από γονείς και καθηγητές του σχολείου. Η προσέλευση ήταν, επομένως, σημαντική με 200 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να διαγωνίζονται.

Εκτός της επιτυχούς στήριξης του πρωταθλήματος από το προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου, αξιοσημείωτες ήταν και οι επιτυχίες στον διαγωνισμό αυτόν κάθε αυτόν και στις δύο κατηγορίες (Juniors – Δημοτικό) και Seniors (Γυμνάσιο-Λύκειο).

Στην κατηγορία Debate Juniors (ΣΤ’ Δημοτικού), οι μαθητές και οι μαθήτριες του ομίλου σημείωσαν τις ακόλουθες διακρίσεις:

  • Η ομάδα Moraitis Yellow (Ηλέκτρα Ανδρεαδάκη – Ζωή Κουνάνη) κατέκτησε την 5η θέση στο πρωτάθλημα
  • Η ομάδα Moraitis Blue (Θάλεια Γαβριηλίδη – Βέρα Γεωργούντζου) κατέκτησε την 2η θέση στο πρωτάθλημα

Σε επίπεδο ομιλητών:

  • Η Λυδία Σταμπεδάκη κατετάγη ως η 7η καλύτερη ομιλήτρια
  • Η Ηλέκτρα Ανδρεαδάκη κατετάγη ως η 6η καλύτερη ομιλήτρια

Τέλος, η Βέρα Γεωργούντζου κατέκτησε το βραβείο της καλύτερης ομιλήτριας στο φετινό Moraitis Cup για την κατηγορία Juniors!

Στην κατηγορία Debate Seniors (Γυμνάσιο-Λύκειο), η ομάδα αποτελούμενη από την Χριστιάνα Παπαδοπούλου (Γ’ Λυκείου) και Κατερίνα Σκουλούδη (Γ’ Λυκείου) έφτασε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος, ενώ σε ατομικό επίπεδο ο Αχιλλέας Σακελλαρίδης (ΙΒ1) διακρίθηκε ως ο 4ος καλύτερος ομιλητής

Τέλος, στο αγώνισμα του αυθόρμητου λόγου (Impromptu Speaking), τόσο ο Αχιλλέας Σακελλαρίδης (ΙΒ1) όσο και ο Αναστάσιος Λαζαράκης (Α’ Λυκείου) προκρίθηκαν στον τελικό μεταξύ των 6 καλύτερων ομιλητών του πρωταθλήματος, με τον Αχιλλέα να κερδίζει τον τελικό ως ο καλύτερος ομιλητής σε αυτό το αγώνισμα.

Ευχόμαστε πολλά συγχαρητήρια στη Βέρα και τον Αχιλλέα για τις διακρίσεις τους αλλά και σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του ομίλου που διακρίθηκαν, αλλά και που συμμετείχαν στο τουρνούα για ακόμη μία χρονιά!

Υπεύθυνοι ομίλου: Σ. Κάουφμαν, Α. Βαμβούκος, Π. Γκουβέλης, Φ. Κουτσοδημητρόπουλος, Γ. Φραγκιαδάκης, Γ. Βλασταράς