Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Peep Culture

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Peep Culture

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Peep Culture φιλοξενήθηκε φέτος στο Illyes Gyula Gimnazium, στη Βουδαπέστη, από τις 12 ως τις 19 Νοεμβρίου. Πριν από την έναρξη του προγράμματος, 20 μαθητές/τριες από 4 ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα) και 4 εκπαιδευτικοί δούλεψαν πάνω στο κοινό θέμα Fashion.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας ξεκίνησε με τις εθνικές και τις θεματικές παρουσιάσεις όλων των ομάδων, που προσέγγισαν το θέμα της μόδας από ποικίλες οπτικές γωνίες. Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν σε εργαστήριο animation, σε καλλιτεχνικό εργαστήριο και εργαστήριο design. Επισκέφθηκαν το ατελιέ μόδας της σχεδιάστριας Agnes Somodi και παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη της Veronika Burany με θέμα «Sustainable fashion and the next generation». Γνώρισαν την πόλη της Βουδαπέστης, έκαναν ice skating, ξεναγήθηκαν στην Όπερα και παρακολούθησαν μιούζικαλ σε θέατρο της πόλης.

Το Σχολείο εκπροσώπησαν στο πρόγραμμα οι μαθήτριες: Έμμα Αζαριάδη (Α4), Ιωάννα Βελέντζα (ΙΒ1), Κατερίνα Λυρίγκου (Α4), Κάρμεν Λέμες (Β4) και Μαρίνα Μελέγκοβιτς (ΙΒ1). Την ομάδα προετοίμασε και συνόδευσε η καθηγήτρια Στεφανία Κοντούζογλου.