Συμμετοχή στην 25η Σύνοδο του DSAMUN

Συμμετοχή στην 25η Σύνοδο του DSAMUN

Ο όμιλος Forensics συμμετείχε στην 25η Σύνοδο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών που διοργάνωσε η Γερμανική Σχολή Αθηνών - Deutsche Schule Athen (DSAMUN), στις 21-23 Οκτωβρίου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία του σε σημαντικές διασχολικές συναντήσεις.

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών είναι μια προσομοίωση κοινοβουλευτικού τύπου στο πρότυπο της λειτουργίας του διεθνούς οργανισμού και δίνει σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος και να συζητήσουν για αυτά στην αγγλική γλώσσα, αναλαμβάνοντας τον ρόλο μιας συγκεκριμένης χώρας ή διεθνούς οργανισμού, και αποκτώντας έτσι μια πρώτη εμπειρία του κόσμου και της λειτουργίας των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των κρατών.

Οι 5 μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας συμμετείχαν ως εκπρόσωποι της Νορβηγίας και ασχολήθηκαν με θέματα διεθνούς πολιτικής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων συζήτησαν τα δικαιώματα στην εργασία και την εκμετάλλευση των μεταναστών στις χώρες του Κόλπου, την απειλούμενη δημοσιογραφική ελευθερία στον κόσμο, τη στάθμιση μεταξύ επιβολής μέτρων για τον Covid-19 και την προστασία της ατομικής ελευθερίας, τη βοήθεια και την προστασία των προσφύγων από την Παλαιστίνη στην Εγγύς Ανατολή, την τάση νεο-αποικιοποίησης στην Αφρική, τα καρτέλ στο διεθνές εμπόριο και την ασφάλεια νερού παγκοσμίως.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι: Ισαβέλλα Δικαίου (ΓΓ3), Άλκης Κισσαμιτάκης (ΛΑ5), Χριστίνα Κορωναίου (IB1), Αλεξάνδρα Πιπεράκη (ΓΒ1), και Νικόλας Σκορίνης (ΛA2), που ήταν ο Πρεσβευτής της αποστολής και συμμετείχε ως Δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριές μας για την άξια και επιτυχημένη παρουσία τους στην 25η Σύνοδο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών!

Υπεύθυνοι ομίλου: Α. Βαμβούκος, Γ. Βλασταράς, Π. Γκουβέλης, Σ. Κάουφμαν, Φ. Κουτσοδημητρόπουλος, Γ. Φραγκιαδάκης.