Ενημέρωση για το εξερευνητικό πλοίο Nautilus

Ενημέρωση για το εξερευνητικό πλοίο Nautilus

Οι μαθητές της γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν με το εξερευνητικό πλοίο Nautilus, το οποίο αυτές τις μέρες πλέει γύρω από τα νησιά της Χαβάης, φιλοξενώντας δύο ομάδες Εξερευνητών, οι οποίοι πρόκειται να μελετήσουν τους καρχαρίες και τη ρύπανση της περιοχής από μικροπλαστικά. Στόχος της αποστολής είναι η διερεύνηση της αλληλεπίδρασης του ανθρώπινου παράγοντα με το υδάτινο περιβάλλον. 

Την εισήγηση έκανε ο κ. Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, συνιδρυτής & Γενικός Διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SciCo (Science Communication – Επιστήμη Επικοινωνία), ο οποίος επιλέχθηκε να συμμετάσχει ως Explorer στην αποστολή του National Geographic στον Ειρηνικό Ωκεανό, από 1 έως 8 Οκτωβρίου 2023. 

Οι μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά τη ζωή των Εξερευνητών πάνω στο πλοίο, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για το πρόβλημα των μικροπλαστικών, καθώς και για το πρότζεκτ το οποίο έχει αναλάβει η ομάδα στην οποία ανήκει ο κ. Αναγνωστόπουλος με στόχο τη δημιουργία ενός χάρτη της ρύπανσης που εντοπίζεται στην επιφάνεια του νερού και τον αέρα.