Συμμετοχή της Σχολής Μωραΐτη στο Erasmus+ project “FullSteamAhead”

fsa_logo_high

Το Σχολείο συμμετέχει από τις αρχές του 2022 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  “FullSteamAhead”.

Οι στόχοι του προγράμματος “FullSteamAhead” είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην:

  • προώθηση των σπουδών και της μετέπειτα σταδιοδρομίας STEM εξίσου σε κορίτσια και αγόρια, μαθητές/τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • κατάρριψη του στερεότυπου πως το πεδίο STEM ορίζεται ως «ανδρικό πεδίο»
  • αξιοποίηση του ολιστικού πλαισίου STEAM, το οποίο ενεργοποιεί την κριτική σκέψη, συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων καθώς και ενισχύει τη δημιουργική προσέγγιση των διδακτικών/επιστημονικών πεδίων, συμπληρώνοντας και άλλοτε αντικαθιστώντας τις συμβατικές και πόσο μάλλον τις απομονωμένες διαδικασίες εκμάθησης.

Το πρόγραμμα είναι διετές και η τρέχουσα χρονική περίοδο αφορά τη δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού πάνω σε γνωστικά αντικείμενα όπως οι Φυσικές Επιστήμες, ο Αθλητισμός, η Γεωγραφία, η Ιστορία κ.α. Στόχος να καλυφθεί ευρύ φάσμα των ενδιαφερόντων των μαθητών/τριών και να σχηματίσουν έτσι θετική άποψη για τις σπουδές STEM και τα συνδεόμενα επαγγέλματα.

Οι διδακτικές ενότητες (modules) που θα δημιουργηθούν, θα εφαρμοστούν στους/τις μαθητές/τριες του Γυμνασίου στο δεύτερο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (2022-2023). Με βάση τα συμπεράσματα της πιλοτικής αυτής εφαρμογής, θα δημιουργηθεί στο τέλος του προγράμματος εγχειρίδιο για τις/τους εκπαιδευτικούς, που θα περιλαμβάνει τους κύριους άξονες του πλαισίου εφαρμογής (χρηστικότητα, προσαρμοστικότητα, hands-on, εφαρμογή και ανάπτυξη).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://fullsteam-ahead.eu/