Εκδρομή Περιβαλλοντικής Ομάδας στην Άνδρο

Εκδρομή Περιβαλλοντικής Ομάδας στην Άνδρο

Με μια αλησμόνητη εκδρομή στο όμορφο νησί της Άνδρου έκλεισε τις δραστηριότητές της για φέτος η Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου.

Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο το νησιωτικό περιβάλλον ενός ξεχωριστού τόπου και ιδιαίτερα τη χλωρίδα, την υδρόβια πανίδα, αλλά και τις πρωτότυπες πρακτικές που υιοθέτησαν οι άνθρωποι προκειμένου να εκμεταλλευτούν, με αειφόρο τρόπο, τους φυσικούς πόρους του νησιού.

Συνολικά, οι μαθητές/τριες της ομάδας διένυσαν περίπου 50 χιλιόμετρα (!), κυρίως σε οργανωμένα μονοπάτια της Άνδρου.

Ξεχωριστή εμπειρία ήταν και η θερμή υποδοχή των μελών της ομάδας από τον απόφοιτο Μάκη Παντζόπουλο (’86) που ζει και δραστηριοποιείται σε ένα από τα πλέον μαγευτικά σημεία του νησιού. Ο κ. Παντζόπουλος, με ξεχωριστό ενθουσιασμό, αποτύπωσε την αγάπη του για την Άνδρο αλλά και την βιώσιμη προσέγγιση που ακολουθεί ώστε οι δραστηριότητές του, όχι μόνο να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά και να είναι υπόδειγμα ορθών πρακτικών διαχείρισης αυτού.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου 2022 και τους μαθητές/τριες συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου: Κασσιανή Διονυσοπούλου, Elsa Martinez-Jimenez, Παναγιώτης Λατσούδης, Ιωάννα Πρωτοπαπά.