Διακρίσεις ομίλου Forensics στο 43o EYP Greece National Selection Conference

Διακρίσεις ομίλου Forensics στο 43o EYP Greece National Selection Conference

Οι μαθητές του σχολείου μας και μέλη του Ομίλου Forensics Αλέξανδρος Κεντούρης (Α’ Λυκείου) και Δημήτρης Δάφνος (Α’ Λυκείου) συμμετείχαν στο 43ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (EYP Greece), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 15 έως τις 18 Απριλίου 2022. Σκοπός του συνεδρίου αυτού είναι η εξοικείωση μαθητών και μαθητριών Λυκείου με τα νομοθετικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η επιλογή των νέων μαθητών και μαθητριών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιπ του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες συζήτησαν πρώτα σε ειδικές επιτροπές και κατόπιν όλοι μαζί στο πλαίσιο της Γενικής Ολομέλειας για ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα προβληματίστηκαν – μεταξύ άλλων – για την ανεργία των νέων στις χώρες της ΕΕ, για την ενίσχυση του ρόλου της ΕΕ στην εξερεύνηση του διαστήματος και για τη σημασία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην προαγωγή της ανεκτικότητας και τη μείωση της έμφυλης βίας.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Δάφνος επιλέχτηκε ως ο ένας από τους 5 συμμετέχοντες που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Βέλγιο τον Οκτώβριο του 2022, ενώ ο Αλέξανδρος Κεντούρης διακρίθηκε μεταξύ των συμμετεχόντων και επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε άλλες αποστολές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο Νέων Ελλάδος.

Συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο και τον Δημήτρη για τη σημαντική αυτή επιτυχία!

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και ορισμένα “team-building activities”, κατά τα οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με νέους από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Υπεύθυνοι ομίλου: Γ. Βλασταράς, Α. Βαμβούκος, Δ. Κατσαρός, Σ. Κάουφμαν, Φ. Κουτσοδημητρόπουλος, Γ. Φραγκιαδάκης.