Συμμετοχή στην 5η Προσομοίωση Ηνωμένων Εθνών (ACGMUN)

Συμμετοχή στην 5η Προσομοίωση Ηνωμένων Εθνών (ACGMUN)

Ο όμιλος Forensics  Γυμνασίου, Λυκείου και ΙΒ συμμετείχε στην 5η Προσομοίωση Ηνωμένων Εθνών του American College of Greece (ACGMUN) που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 8 έως τις 10 Απριλίου 2022.

Το Σχολείο μας εκπροσώπησε τον Παναμά. Οι μαθητές/τριες, ως «διπλωμάτες» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ασχολήθηκαν με παγκόσμια ζητήματα όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος, η διεθνής πολιτική, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η διεθνής οικονομική και ενεργειακή κρίση.

Προβληματίστηκαν επίσης γύρω από ειδικά θέματα, όπως η αντιμετώπιση νεοναζιστικών και φασιστικών κινημάτων ανά τον κόσμο, η πολιτική κρίση στη Λευκορωσία και η κυριαρχία των κρυπτονομισμάτων στην παγκόσμια οικονομία. Ο στόχος τους ήταν, από κοινού με άλλους «διπλωμάτες», να βρουν και να προτείνουν λύσεις στα παραπάνω ζητήματα και να περάσουν ψηφίσματα.

Ακόμη, ο Νικόλας Σκορίνης (γ’ Γυμνασίου), είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην προσομοίωση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ως δικαστής στην υπόθεση “Military and Paramilitary Activities in and against Nicaragua (Nicaragua vs United States of America)”

Υπεύθυνοι ομίλου: Γ. Βλασταράς, Φ. Κουτσοδημητρόπουλος, Δ. Κατσαρός, Γ. Φραγκιαδάκης, Σ. Κάουφμαν, Α. Βαμβούκος.