The Moraitis School Cup XIII (2022)

The Moraitis School Cup XIII (2022)

Ο όμιλος Forensics του Σχολείου μας διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά, μεταξύ 1ης και 2ης Απριλίου το πρωτάθλημα debate “Moraitis Cup”. Μάλιστα, μετά την περσινή online διοργάνωση λόγω της πανδημίας, φέτος το 13ο Moraitis Cup διοργανώθηκε επιτυχώς δια ζώσης στους χώρους του Σχολείου. Σε αυτό συμμετείχε μεγάλος αριθμός ομάδων debate Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Πέραν της επιτυχούς διεξαγωγής ενός πρωταθλήματος ρητορικής εν καιρώ πανδημίας, ο όμιλος Forensics βίωσε επιτυχίες και στο αγωνιστικό σκέλος του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα στο αγώνισμα του debate και στην κατηγορία των seniors (Γυμνάσιο/Λύκειο) σημειώθηκαν οι εξής διακρίσεις:

  • Η ομάδα αποτελούμενη από τον Αχιλλέα Σακελλαρίδη (Α’ Λυκείου) και τον Αλέξανδρο Κεντούρη (Α’ Λυκείου) προκρίθηκε στα ημιτελικά.
  • Η ομάδα αποτελούμενη από την Αλεξάνδρα Καβαντούρη (ΙΒ2) και Αργυρώ Γεωργά (Γ’ Λυκείου) προκρίθηκε στον τελικό.

Μάλιστα, η ομάδα αποτελούμενη από την Ηλέκτρα Πλακίτση (Β’ Λυκείου) και τη Ναταλία Κοκορομύτη (Γ’ Λυκείου) κατέκτησε το πρωτάθλημα ως η νικήτρια ομάδα του τελικού!

Όσον αφορά τις ατομικές διακρίσεις, στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων ομιλητών του debate βρέθηκαν οι:

  • 9η θέση: Κατερίνα Σκουλούδη (ΙΒ1)
  • 4η θέση: Ηλέκτρα Πλακίτση (Β’ Λυκείου)
  • 2η θέση (ισοβαθμία): Αλεξάνδρα Καβαντούρη (ΙΒ2), Ναταλία Κοκορομύτη (Γ’ Λυκείου)

Η Αργυρώ Γεωργά (Γ’ Λυκείου) κατέλαβε την 1η θέση και αναδείχτηκε ως η καλύτερη ομιλήτρια του πρωταθλήματος!

Εκτός των παραπάνω, στην κατηγορία Debate Juniors (6η Δημοτικού), η Μαρία-Κιάρα Προβελεγγίου, αναδείχτηκε ως η 8η καλύτερη ομιλήτρια.

Στο αγώνισμα του αυθόρμητου λόγου (Impromptu Speaking), η Δάφνη Παπαϊωάννου (Α’ Λυκείου) και η Αργυρώ Γεωργά προκρίθηκαν στον τελικό, με την Αργυρώ να καταφέρνει να κερδίσει τον τελικό ως η καλύτερη ομιλήτρια.

Ευχόμαστε πολλά συγχαρητήρια στην Ηλέκτρα, τη Ναταλία και την Αργυρώ, αλλά και σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του ομίλου για μία πολύ καλή παρουσία σε ένα ακόμη πρωτάθλημα debate!

Υπεύθυνοι ομίλου: Γ. Βλασταράς, Σ. Κάουφμαν, Γ. Φραγκιαδάκης, Δ. Κατσαρός, Φ. Κουτσοδημητρόπουλος, Α. Βαμβούκος.