Διακρίσεις στο Πρωτάθλημα PFAT 2022

Διακρίσεις στο Πρωτάθλημα PFAT 2022

Ο όμιλος Forensics του Σχολείου συμμετείχε -για ακόμα μια φορά- στο Πρωτάθλημα PFAT (Panhellenic Forensics Association Tournament) που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου 2022. Συμμετείχαν μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου-ΙΒ, που διαγωνίστηκαν σε Debate, Impromptu, Oral Interpretation, Monologue, Group discussion και Oratory στην αγγλική γλώσσα.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα και θεωρείται ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στον χώρο της ρητορικής και των forensics στην Ελλάδα.

Η Δάφνη Παπαϊωάννου (A’ Λυκείου/PreIB) και η Αλεξάνδρα Καβαντούρη (ΙΒ2) βραβεύτηκαν με εύφημο μνεία στο αγώνισμα του Impromptu Speaking (αυθόρμητος λόγος).

Η ομάδα του debate αποτελούμενη από τους Αχιλλέα Σακελλαρίδη (Α3), Αλέξανδρο Κεντούρη (Α5), Κατερίνα Σκουλούδη (Β1), Χριστιάνα Παπαδοπούλου (Β2) και Δήμητρα Γριβέα (γ2) κέρδισε 3 στους 5 προκριματικούς γύρους και προκρίθηκε στον προημιτελικό του πρωταθλήματος. Η ομάδα των Αλεξάνδρας Καβαντούρη (ΙΒ2), Αργυρώς Γεωργά (Γ2), Ναταλίας Κοκορομύτη (Γ2), Ηλέκτρας Πλακίτση (Β2) και Αναστάση Λαζαράκη (γ2), κέρδισε 4 στους 5 προκριματικούς γύρους και έφτασε στον ημιτελικό.

Εκτός των ομαδικών διακρίσεων, δεν έλειψαν και οι ατομικές στο debate: Η Ηλέκτρα Πλακίτση και η Αργυρώ Γεωργά ισοβάθμησαν ως οι 8ες καλύτερες ομιλήτριες του πρωταθλήματος, με την Αλεξάνδρα Καβαντούρη να καταλαμβάνει την 4η θέση.

Η Ναταλία Κοκορομύτη αναδείχτηκε ως η καλύτερη ομιλήτρια του πρωταθλήματος κερδίζοντας και το σχετικό τρόπαιο.

Συγχαρητήρια στη Ναταλία και σε όλα τα παιδιά της ομάδας των Forensics για την εξαιρετική τους παρουσία στο πρωτάθλημα!

Υπεύθυνοι oμίλου: κ. Βλασταράς, κ. Βαμβούκος, κ. Κουτσοδημητρόπουλος, κ. Φραγκιαδάκης, κ. Κατσαρός & κα Κάουφμαν.