Ευρωπαϊκό πρόγραμμα PEEP SCIENCE

eyropaiko_programma_peep_science

Tο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Peep Science πραγματοποιήθηκε και φέτος διαδικτυακά λόγω της πανδημίας,από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των συνεργαζόμενων  σχολείων από το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι και την Μπρατισλάβα. Η καθηγήτρια κ. Χ. Τριανταφύλλου προετοίμασε την ομάδα που εκπροσώπησε το Σχολείο μας και απαρτιζόταν από τους: Ιωάννα-Νεφέλη Παπαδοπούλου (Α2), Χρήστο Σπανάκη (Α3), Νικόλα Μανουσάκη (Α4), Ορέστη Μικρόπουλο (Α4) και Κάρμεν Λέμες (Α5).

Όλες οι εθνικές ομάδες εργάστηκαν πάνω στο θέμα «Pandemics» και στις παρουσιάσεις τους, οι οποίες συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν, είχαν την ελευθερία να το προσεγγίσουν από ποικίλες πλευρές (ιστορική, ψυχολογική, ιατρική, πολιτική, οικονομική, υγειονομική).

Στη συνέχεια,  ανακατεμένοι σε διεθνείς ομάδες, όλοι οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε workshops με θέμα τις «Ζωονοτικές νόσους του μέλλοντος». Αφού ερεύνησαν και αντάλλαξαν μεταξύ τους πληροφορίες σχετικές με ιούς και βακτήρια που μεταδίδονται στον άνθρωπο από τα ζώα, τους ζητήθηκε να βρουν απαντήσεις σε σενάρια σχετικά με αντίστοιχες πανδημίες στο μέλλον.

Τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνεργαστούν με συνομήλικούς τους  από άλλες χώρες. Επίσης, αντάλλαξαν γνώσεις, σκέψεις και προβληματισμούς τους οποίους συνέθεσαν σε πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.