Συμμετοχή στο Leiden Model United Nations

Συμμετοχή στο Leiden Model United Nations

Ο όμιλος Forensics Γυμνασίου-Λυκείου-ΙΒ συμμετείχε στην 19η Προσομοίωση Ηνωμένων Εθνών του Leiden (LEMUN) που διοργανώθηκε από το Stedelijk Gymnasium Leiden στην Ολλανδία και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου 2021. Πρόκειται για ένα διεθνές event στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από πολλές χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Τουρκία, ο Λίβανος και το Ισραήλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Forensics συμμετέχει στο LEMUN από το 2011 και φέτος έκλεισε 10 συνεχόμενες συμμετοχές.

Το Σχολείο μας αντιπροσώπευσε τα κράτη της Μαλαισίας, του Μεξικού και της Χιλής, με τους μαθητές/τριες ως «διπλωμάτες» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να ασχολούνται με παγκόσμια ζητήματα, όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος, η διεθνής πολιτική, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανθρωπιστική βοήθεια σε καιρούς κρίσης.

Προβληματίστηκαν επίσης γύρω από ειδικά θέματα, όπως η πολιτική επιρροή και οι νομικές ευθύνες πολυεθνικών εταιρειών και ο ρόλος θρησκευτικών και παραδοσιακών τελετών εν καιρώ πανδημίας. Ο στόχος τους ήταν, από κοινού με άλλους «διπλωμάτες», να βρουν και να προτείνουν λύσεις στα παραπάνω ζητήματα και να περάσουν ψηφίσματα.

Λόγω της διεθνούς φύσης της διοργάνωσης, είχαν επίσης την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με μαθητές από όλο τον κόσμο.

Υπεύθυνοι ομίλου: Γ. Βλασταράς, Δ. Κατσαρός, Φ. Κουτσοδημητρόπουλος, Γ. Φραγκιαδάκης, Σ. Κάουφμαν, Α. Βαμβούκος.