Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πηγή έμπνευσης για εικαστικές δημιουργίες

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Φέτος, ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στις τάξεις των παιδιών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσεγγίσουν την εθνική επέτειο με διαφορετικούς τρόπους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της α’ Δημοτικού ζωγράφισαν με μαρκαδόρους σε χαρτί και με την τεχνική των κόμικς ομάδες παιδιών που φωνάζουν «ΟΧΙ» και κρατούν ελληνικές σημαίες.

Τα παιδιά της β΄ και γ΄ Δημοτικού χρησιμοποιώντας λαδοπαστέλ και ξυλομπογιές ζωγράφισαν σε μπλε χαρτιά διακοσμητικές συνθέσεις με αφετηρία τη λέξη «ΟΧΙ».

Τα παιδιά της δ΄ και στ΄ Δημοτικού δημιούργησαν ελεύθερες συνθέσεις, ερευνώντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες των γραμμάτων της λέξης «ΟΧΙ» και των ψηφίων από το 1940. Στη συνέχεια χώρισαν το χαρτί τους σε παραλληλόγραμμα, τα οποία έκοψαν και κόλλησαν σε ένα καινούριο με τελείως διαφορετική σειρά, δημιουργώντας έτσι μια εικόνα, που παραπέμπει σε «γιορτή» χρωμάτων και σχημάτων.

Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν με την καθοδήγηση των δασκάλων των Καλλιτεχνικών: Τάνυς Ζησιαδού, Στέλιου Κατσούλη και Ευτύχη Πατσουράκη.