Ευρωπαϊκό πρόγραμμα PEEP CULTURE

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα PEEP CULTURE

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Peep Culture πραγματοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά (Teams), λόγω των σχετικών απαγορεύσεων εξαιτίας της πανδημίας Covid-19,από την 1η έως την 3η Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή του Σχολείου μας και των συνεργαζόμενων σχολείων από το Άμστερνταμ, τη Βουδαπέστη και τη Μόσχα.

Ο καθηγητής κ. Σ. Μυρογιάννης προετοίμασε τις μαθήτριες της Β' Λυκείου Υβόννη Μέλισσα (Β1), Βάλια Μπαμπίλη (Β3), Κατερίνα Σκουλούδη (Β1), Δανάη Φραγκούλη (Β1) και Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη (Β1) για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Όλες οι εθνικές ομάδες εργάστηκαν πάνω στο θέμα “Where do we come from? Can art answer this question?” και παρουσίασαν σχετικές εργασίες, οι οποίες συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν.

Στη συνέχεια, όλοι οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε workshops με θέμα “Social media in the future”. Παρά τους περιορισμούς της διαδικτυακής διοργάνωσης, τα παιδιά  είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με συνομήλικούς τους μαθητές/τριες από άλλες χώρες καθώς και να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς.