Αποφοίτηση 2021

αποφοίτηση 2021

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ετήσια τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών της Γ΄Λυκείου και του IB2 του Σχολείου, την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021.

Η φετινή τελετή σηματοδότησε το τέλος μιας εντελώς ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, που ολοκληρώθηκε μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Πολλές διαδικασίες της Τελετής αποφοίτησης αναπροσαρμόσθηκαν, ώστε να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να εξασφαλισθούν συνθήκες ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση άνοιξε o κ. Καρτάλης, ο οποίος συνεχάρη τους τελειοφοίτους για την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών τους, καθώς και  για  τα αξιόλογα επιτεύγματά τους.

Ακολούθησε η ομιλία του τελειοφοίτου και Προέδρου της Μαθητικής Κοινότητας Λυκείου, Σπύρου Σπυρομίλιου, ο οποίος αποχαιρέτησε του συμμαθητές του και ευχαρίστησε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την υποστήριξή τους.

Η κ. Πίμη Φασούλα (΄92), Διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing Alpha TV, καλωσόρισε, ως εκπρόσωπος των αποφοίτων, τους τελειοφοίτους στη μεγάλη οικογένεια του ΣΑΣΜ και τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές, ενώ η κ.Σοφία Ζέρβα, καθηγήτρια στο Γενικό Λύκειο, τους αποχαιρέτησε εκ μέρους των καθηγητών και των δασκάλων τους.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκ μέρους του IB Coordinator, κ. Γιώργου Καρτάλη, και του Διευθυντή του Λυκείου, κ. Λουκά Μωραΐτη, οι οποίοι συνεχάρησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Τάξης του 2021 για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, εξήραν τις σημαντικές επιτυχίες στις ποικίλες δραστηριότητές τους και τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις απονομές τίτλων αποφοίτησης, επαίνων, τιμητικών διακρίσεων, βραβείων άριστης επίδοσης, ειδικών επαίνων και βραβείων.

Ακολούθησε η ανακοίνωση και η απονομή των θεσμοθετημένων μεγάλων Βραβείων του Σχολείου ως εξής :

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ

Ο Σύλλογος Καθηγητών αποφάσισε να απονείμει βραβείο σε μαθητή ή μαθήτρια που πέτυχε την υψηλότερη  επίδοση στο Γενικό Λύκειο και στο ΙΒ αντίστοιχα.  Φέτος το βραβείο υψηλότερης μοριοδότησης για το Γενικό Λύκειο απονεμήθηκε στις Ειρήνη Βασιλόγιαννη Γ3 και Αναστασία Δρόσου Γ1. Το βραβείο υψηλότερης επίδοσης για το ΙΒ με 45 points απονεμήθηκε στους Στέφανο-Κωνσταντίνο Καρρά και Ιάσονα Ματιάτο ΙΒ2.

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Το Βραβείο Κοινοτικής Δραστηριότητας για την προαγωγή του κοινοτικού πνεύματος του Σχολείου και την καθοριστική συμβολή της στην επιτυχία των κοινοτικών εκδηλώσεων απονέμεται στην Βίκυ Δεληγιάννη Γ3. Το Βραβείο Κοινοτικής Δραστηριότητας απένειμε ο κ. Γιάννης Βλασταράς.

  • ΕΙΔΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Ο Σύλλογος Καθηγητών αποφάσισε να απονείμει Ειδικό Βραβείο στον Ιάσονα Ματιάτο ΙΒ2 για την ξεχωριστή παρουσία του στη σχολική ζωή.  Ο Ιάσονας υπήρξε σταθερά ένας εξαιρετικός μαθητής με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, με πλούσια δραστηριότητα και σπάνια αφοσίωση στα μουσικά δρώμενα του Σχολείου.  Εργάσθηκε εντατικά και δημιουργικά, αναδεικνύοντας το ταλέντο του στη Μουσική και στο Θέατρο σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στα Μιούζικαλ που ανέβασε το Σχολείο  ενώ υπήρξε ενθουσιώδες μέλος του Ομίλου Μουσικής του Λυκείου προσδίδοντας ποιότητα και δύναμη στην ομάδα. Το Ειδικό Βραβείο απένειμε η κ. Άσια Τρύφωνα.

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Το Βραβείο Κοινωνικής Προσφορά απονεμήθηκε φέτος στην Χρύσα Κάλμπαρη Γ1 η οποία διακρίθηκε για τις πρωτοβουλίες και την κινητοποίησή της σε δραστηριότητες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα, ξεχώρισε για την ευαισθησία, την ευγένεια και τη διακριτικότητά της σε όλες τις εκδηλώσεις της μαθητικής και κοινοτικής ζωής επιτυγχάνοντας πάντοτε υψηλότατες ακαδημαϊκές επιδόσεις. Το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς απένειμε ο κ. Δημήτρης Γεωργιακώδης.

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗ-ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Φέτος το Βραβείο αυτό απονεμήθηκε στον Σπύρο Σπυρομίλιο ΙΒ2.  Ο Σπύρος υπήρξε πρόεδρος της Μαθητικής Κοινότητας του Λυκείου και του Γυμνασίου αλλά και στέλεχος των Μαθητικών Κοινοτικών Οργάνων σε όλα τα χρόνια της φοίτησής του και στις δύο βαθμίδες.  Αντιμετώπισε με εξαιρετική αποτελεσματικότητα όλα τα ζητήματα της μαθητικής και κοινοτικής ζωής επιδεικνύοντας ομαδικό πνεύμα, ευγένεια και ήθος.  Διακρίθηκε για τον οργανωτικό του ρόλο στις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε το Κεντρικό Κοινοτικό Συμβούλιο, ενισχύοντας κοινωφελείς σκοπούς.  Παράλληλα με τις υψηλότατες ακαδημαϊκές του επιδόσεις απέσπασε πολλές διακρίσεις σε πλήθος ελληνικών και διεθνών πρωταθλημάτων, με την ομάδα debate του Σχολείου της οποίας υπήρξε διακεκριμένο μέλος.

Το βραβείο στη μνήμη της Κατερίνας Μωραΐτη-Κασιμάτη απένειμε ο κ. Γιώργος Κασιμάτης.

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΛΕΞΗ ΔΗΜΑΡΑ

Το Βραβείο Αλέξη Δημαρά απονεμήθηκε φέτος στην Αγγελική Πήλιουρα Γ2 για τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις της, την υποδειγματική διαγωγή της, το σπάνιο ήθος και τη σεμνότητά της.  Η Αγγελική είχε πάντα επιδόσεις που προσέγγιζαν ή και έφθαναν το απόλυτο 20, ενώ εξασφάλισε πλήθος διακρίσεων σε διαγωνισμούς όπως Α΄ Βραβείο στον Ευκλείδη, Βραβείο EUSO, διακρίσεις στο Διαγωνισμό Αριστοτέλης, 1ο Βραβείο poster στο Euromath 2019 και πολλά ακόμη, ενώ διακρίθηκε ως αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Μαθητικής Κοινότητας ΕΚΚΡΕΜΕΣ καθοδηγώντας με εξαιρετική έμπνευση τη Συντακτική Ομάδα. Το Βραβείο Αλέξη Δημαρά απένειμε ο κ. Αντώνης Καρτάλης.

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΤΩΝΗ ΜΩΡΑΪΤΗ

Το Βραβείο Αντώνη Μωραΐτη, η ανώτατη διάκριση για τελειόφοιτους, απονέμεται σε μαθητές και μαθήτριες που είχαν, εκτός από εξαιρετικές επιδόσεις στα μαθήματα καθ' όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Σχολείο και μια ιδιαίτερα θετική παρουσία σ' όλες τις εκδηλώσεις της μαθητικής ζωής και συνέβαλαν αποφασιστικά στην προαγωγή του πνεύματος του Σχολείου.

Φέτος ο Σύλλογος των καθηγητών έκρινε ότι ο μαθητής που συγκεντρώνει αυτά τα προσόντα είναι ο Γιάννης Διακαντώνης Γ4.

Ο Γιάννης υπήρξε άριστος μαθητής σε όλα τα χρόνια της φοίτησής του, με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις, εργατικός και συστηματικός, με βαθιά αίσθηση του καθήκοντος, ενώ δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία σε πληθώρα τομέων της σχολικής ζωής.  Διακεκριμένο μέλος της ομάδας Debate του Σχολείου, συνδιοργανωτής εκδήλωσης TEDeX τη φετινή χρονιά, αθλητής του Στίβου και μέλος της Ομάδας Ποδοσφαίρου με πολλές επιτυχίες, ο Γιάννης υπήρξε πάντα δραστήριος και δυναμικός.  Ως μέλος τριμελών συμβουλίων της τάξης του υπήρξε πάντα υποστηρικτικός προς τους συμμαθητές του, ενώ πριν λίγες ημέρες, παράλληλα με την υψηλότατη βαθμολογία του στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ανακοινώθηκε η κατάκτηση του 2ου Βραβείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οικονομίας, που του εξασφαλίζει τη συμμετοχή στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα. το Βραβείο Αντώνη Μωραΐτη απένειμε η κα Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη.