Tο Σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα TOYit AGAIN!

Tο Σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα TOYit AGAIN!

Τα πλαστικά παιχνίδια απαιτούν πολλή ενέργεια για να κατασκευαστούν και έχουν υψηλό περιβαλλοντικό κόστος, ιδίως όταν καταλήγουν στα σκουπίδια ή στις θάλασσές μας.

Βοηθήστε μας να δώσουμε μια νέα ζωή στα πλαστικά παιχνίδια! Ξεχωρίστε όσα παιχνίδια (μαρκαδόρους, κουβαδάκια, αυτοκίνητα, κούκλες, φορτηγά, μπάλες, παλιά κομμάτια lego...) δεν χρειάζεστε πια και βάλτε τα στον ειδικό κάδο που έχει τοποθετηθεί στο Σχολείο μας (μπορείτε να βάλετε παιχνίδια που είναι φτιαγμένα από πολυπροπυλένιο, πολυαιθυλένιο και nylon -δηλαδή τα σκληρά πλαστικά-,αποφύγετε να βάλετε στον κάδο αντικείμενα από λάστιχο, σιλικόνη και pvc).

Το Playroom και η Bluecycle συλλέγει τα πλαστικά παιχνίδια, τα συγκεντρώνει, τα απολυμαίνει και τα χωρίζει σε δυο μεγάλες κατηγορίες ανάλογα με την κατάστασή τους και τα χαρακτηριστικά των υλικών τους: είτε τα επαναχρησιμοποιεί ατόφια είτε τα ανακυκλώνει! Όσα υλικά φτάσουν στο μοναδικό εργαστήριο του BlueCycle θα μεταμορφωθούν σε μοναδικά παιδικά έπιπλα και παιχνίδια, έτοιμα για νέες δημιουργικές ιστορίες.  

Θυμηθείτε: Κάθε μικρή «πράσινη» κίνηση μετράει για την προστασία του πλανήτη!