International Theatre Project 2021

International Theatre Project 2021

To International Theatre Project πραγματοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά

(Zoom & Teams) λόγω της πανδημίας με τη συμμετοχή της Ολλανδίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας ,της Τσεχίας και της Ελλάδας. Το Σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Ι. Κουερίνη (Α5), Θ. Κωνσταντοπούλου (Β1) και Α. Χατζηιωάννου (Α2), τις οποίες προετοίμασε η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ό. Ποζέλη.

Την πρώτη μέρα όλες οι εθνικές ομάδες παρουσίασαν τα βίντεο που είχαν προετοιμάσει με θέμα “Locked down”, στα οποία δραματοποίησαν τις σκέψεις και τα βιώματά τους από την πανδημία. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες/ουσες χωρίστηκαν σε διεθνείς ομάδες, οι οποίες εργάστηκαν σε διαδικτυακά break out rooms. Τους ζητήθηκε να επιλέξουν ένα θέμα που τους απασχολεί, να γράψουν με ποιητικό τρόπο τις σκέψεις τους πάνω σε αυτό και να τις συνθέσουν σε μια online ζωντανή παρουσίαση (3-5 λεπτών), μετατρέποντας τον λόγο σε εικόνα. Οι παρουσιάσεις τους εστίασαν σε θέματα όπως το πάθος, το κίνημα #MeToo, το social networking, η τέχνη και η εφηβεία.

Όλες οι παρουσιάσεις ήταν εξαιρετικά πρωτότυπες και συνοδεύτηκαν από συζητήσεις.

Το πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου, έδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με παιδιά της ηλικίας τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να μοιραστούν με δημιουργικό τρόπο σκέψεις, συναισθήματα, εικόνες και εμπειρίες, σε μια εποχή που δεν μπορούν να ταξιδέψουν.