Παγκόσμια πρωτιά για μαθητές/τριες του Δημοτικού!

Παγκόσμια πρωτιά για μαθητές/τριες του Δημοτικού!

Τρεις ομάδες μαθητών/τριών από την ε' και στ' Δημοτικού κατέκτησαν την 1η, 3η και 12η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό design fiction (μυθοπλαστικής σχεδίασης) Brains & Games, που διοργανώθηκε από το University of Southern California. Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός ενός μελλοντικού παιχνιδιού, που χρησιμοποιεί τεχνολογίες αλληλεπίδρασης μεταξύ εγκεφάλων (brain to brain interaction). Τα παιδιά κατέκτησαν αυτές τις θέσεις αφού αναμετρήθηκαν με ομάδες γυμνασίου, λυκείου και ενηλίκων!

Η ομάδα The Brain Masters (Αλέξανδρος Γεωργούντζος ΣΤ4, Χρήστος-Μάριος Γουνόπουλος ΣΤ4, Φίλιππος Κόκκινος ΣΤ5, Φίλιππος Σπυρώνης ΣΤ4) κατέκτησε την 1η θέση με το παιχνίδι Space Parkour. Η ομάδα Infinity (Άλεξ-Άρθουρ Βουδούρης Ε2, Σωτήρης Καλογερόπουλος Ε2, Βερόνικα Μητσοπούλου Ε1, Βασίλης Πετρόπουλος Ε5) κατέκτησε την 3η θέση με το παιχνίδι Brains & Castles. Η ομάδα Top Minds (Κυβέλη Γορδάτου Ε1, Μελπομένη Λεμπέση Ε2, Στέφανος-Tegegn Συμβουλίδης Ε4, Έκτωρ Τουγιαννίδης Ε1) κατέκτησαν την 12η θέση με το παιχνίδι Think Together.

Οι ομάδες που κέρδισαν παρουσίασαν τα παιχνίδια τους στο κοινό στην εκδήλωση Public Showcase του διαγωνισμού και συζήτησαν με τους κριτές που είναι καθηγητές πανεπιστημίων, σε κλάδους όπως ο σχεδιασμός παιχνιδιών, η ψυχολογία, η βιοηθική και η βιοτεχνολογία.

Η προετοιμασία των ομάδων ήταν διαδικτυακή και διήρκεσε λίγο πάνω από ένα μήνα! Τα παιδιά προετοίμασε η αρχιτέκτονας, συνιδρύτρια της Shift και καθηγήτρια του Σχολείου μας Μαρίνα Σταμπολή.