Halloween 2020

halloween_2020

Πολλά τμήματα στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο γιόρτασαν το  Ηalloween με διάφορες δραστηριότητες και δημιουργίες οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Στο Πρόγραμμα της Αγγλόφωνης εκπαίδευσης στην α΄ Δημοτικού τα παιδιά δραματοποίησαν το τραγούδι «Five Little Pumpkins» φορώντας ειδικά κουστούμια κολοκύθας. Επίσης διάβασαν και συζήτησαν την ιστορία του Spookley πριν φτιάξουν τις δικές τους κολοκύθες από χαρτόνια. Και στη β΄ Δημοτικού  κατασκεύασαν στολίδια από πηλό με τα οποία στόλισαν τον διάδρομο έξω από τις τάξεις τους.

Σε τμήματα των Αγγλικών της β΄, γ΄ και δ΄ Δημοτικού στα οποία διδάσκουν οι Χρυσάνθη Παυλόσογλου, Εύη Πολίτη, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ηλέκτρα Ιακωβίδη και Kate Νάσσου, καθώς και στα τμήματα της ε΄ και στ΄ στα οποία διδάσκει η Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου, τα παιδιά συζήτησαν για την προέλευση του Halloween και την Κέλτικη κουλτούρα και στη συνέχεια κατασκεύασαν εντυπωσιακές χειροτεχνίες, όπως χάρτινα φαναράκια με τη μορφή κολοκύθας, νυχτερίδες, και σκελετούς από μπατονέτες.

Τέλος, στα τμήματα της α΄ Γυμνασίου στα οποία διδάσκουν οι Τόνια Ρέσσου και Σάρα Κάουφμαν τα παιδιά είδαν βίντεο σχετικά με την προέλευση του εθίμου, έκαναν παρουσιάσεις σε μορφή power point ή πόστερ και δημιούργησαν ευφάνταστες κολοκύθες.