Fun English στην α΄ και β΄ Δημοτικού

Fun English στην α΄ και β΄ Δημοτικού

Ανανεωμένο και με καινούργια δομή ξεκίνησε τον μήνα Σεπτέμβριο το πρόγραμμα της Αγγλόφωνης Εκπαίδευσης για την α΄ και β’  Δημοτικού.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την βελτίωση του προφορικού λόγου και την κατανόηση της γλώσσας μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως χειροτεχνίες, πειράματα, θεατρικά παιχνίδια, βόλτες στη φύση και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων τα παιδιά της α΄ Δημοτικού, στα οποία διδάσκουν η Ήρα Ανδρεαδάκη και η Αύρα Καστρίκη, επεξεργάστηκαν τα θέματα της φιλίας και των χρωμάτων. Διάβασαν παραμύθια, έπαιξαν παιχνίδια ρόλων, έφτιαξαν βραχιολάκια φιλίας (friendship bracelets) και δημιούργησαν ουράνια τόξα χρησιμοποιώντας πρώτα smarties και στη συνέχεια φακούς πάνω σε χρωματιστές διαφάνειες.

Στα τμήματα της β΄ Δημοτικού, στα οποία διδάσκουν η Σοφία Κουρούμαλη και η Αλεξάνδρα Μάκρου, τα παιδιά  δούλεψαν πάνω τις έννοιες της ταυτότητας και της προσωπικής υγιεινής, συνδυάζοντας τα θέματα αυτά με την επανάληψη των ήχων που έχουν μάθει να διαβάζουν στο μάθημα των Αγγλικών.

Και στις δύο τάξεις τα μαθήματα της Αγγλόφωνης Εκπαίδευσης έχουν διαδραστικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα.