Τελετή Αποφοίτησης Σχολής Μωραΐτη 2020

Τελετή Αποφοίτησης Σχολής Μωραΐτη 2020

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ετήσια τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών της Γ΄Λυκείου και του IB2 του Σχολείου, την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020.Η φετινή τελετή σημοτοδότησε το τέλος μιας εντελώς ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, που ολοκληρώθηκε μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Πολλές διαδικασίες της Τελετής αποφοίτησης αναπροσαρμόσθηκαν, ώστε να τηρούνται όλα τα υγιειονομικά πρωτόκολλα και να εξασφαλισθούν συνθήκες ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του Σχολείου, κα Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη, η οποία συνεχάρη τους τελειοφοίτους για την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών τους, καθώς και  για  τα αξιόλογα επιτεύγματά τους.

Ακολούθησε η ομιλία του τελειοφοίτου και Προέδρου της Μαθητικής Κοινότητας Λυκείου, Αριστείδη Χατζηνικολή, ο οποίος αποχαιρέτησε του συμμαθητές του και ευχαρίστησε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την υποστήριξή τους.

Ο κ.Στέφανος Λουκάκος (΄90), CEO στην Headspin, καλωσόρισε, ως εκπρόσωπος των αποφοίτων, τους τελειοφοίτους στη μεγάλη οικογένεια του ΣΑΣΜ και τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές  επαγγελματικής επιτυχίας, ενώ η κα Ελένη Νικολάκη, καθηγήτρια στο ΙΒ, τους αποχαιρέτησε εκ μέρους των καθηγητών και των δασκάλων τους.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκ μέρους του IB Coordinator, κ. Γιώργου Καρτάλη, και του Διευθυντή του Λυκείου, κ. Λουκά Μωραΐτη, οι οποίοι συνεχάρησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Τάξης του 2020 για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, εξήραν τις σημαντικές επιτυχίες στις ποικίλες δραστηριότητές τους και τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις απονομές ,από την κα Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη, τίτλων αποφοίτησης, επαίνων, τιμητικών διακρίσεων, βραβείων άριστης επίδοσης, ειδικών επαίνων και βραβείων.

Ακολούθησε η ανακοίνωση και η απονομή των θεσμοθετημένων μεγάλων Βραβείων του Σχολείου ως εξής :

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ​

Το Βραβείο Κοινοτικής Δραστηριότητας δόθηκε στην Αλεξάνδρα Παπάτσα (ΙΒ2).

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το Βραβείο Εξαιρετικής Συνολικής Προσφοράς στα Αθλητικά απονεμήθηκε στη Λυδία Κριμιτσά (Γ4)

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Βραβείο Δράσης για το Περιβάλλον απονεμήθηκε στον Πασχάλη Σάρρα (Γ2)


ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Απονεμήθηκαν Ειδικά Βραβεία:

  • Ζήση Τζίφα-Κρατήρα ΙΒ2. Για τη διετή συμμετοχή του στην Συντακτική Ομάδα στην οποία διακρίθηκε για τη δημιουργικότητα και την προθυμία του, αλλά και για την προσφορά του στις δράσεις της Μαθητικής Κοινότητας.
  • Ειδικό Βραβείο απονεμήθηκε επίσης στη Ναταλία Πιμπλή ΙΒ2 για την εξαιρετική συνέπεια, τη διάθεση προσφοράς στην Κοινοτική και Σχολική ζωή και τις άριστες ακαδημαϊκές της επιδόσεις.

​ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗ-ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς απονεμήθηκε στον Νικόλα Βήχο ΙΒ2 για τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες του στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΛΕΞΗ ΔΗΜΑΡΑ

Το Σχολείο θεσμοθέτησε το Βραβείο Αλέξη Δημαρά το οποίο απονέμεται σε μαθητές και μαθήτριες που, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, επέδειξαν εξαίρετες ακαδημαϊκές επιδόσεις και άριστο ήθος, ενώ παράλληλα με τη δημιουργικότητα, την ερευνητική τους διάθεση και την ευρύτητα των ενδιαφερόντων τους διακρίθηκαν σε πολλούς τομείς της σχολικής ζωής, αλλά και σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις στον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και των επιστημών.

Φέτος, το Βραβείο Αλέξη Δημαρά απονεμήθηκε στον Θοδωρή Κόλμαν Γ3 για την έντονη κοινοτική του δραστηριότητα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, τη συμμετοχή του στα προεδρεία της τάξης του ως αντιπρόεδρος και μέλος του ΚΚΣ, για την εθελοντική του προσφορά σε πολλές εκδηλώσεις του Σχολείου.  Διακρίθηκε στον αθλητισμό με την Ομάδα Βόλεϊ του Σχολείου, ενώ συμμετείχε στον Μουσικό Όμιλο και στο Μιούζικαλ Mamma Mia και Yesterday.  Οι ακαδημαϊκές του επιδόσεις υπήρξαν άριστες, επέδειξε ώριμη και θετική στάση ενώ διαθέτει ευγένεια, ήθος και ευρύτητα πνεύματος.

Το βραβείο απένειμε ο κ. Αντώνης Καρτάλης .


ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΤΩΝΗ ΜΩΡΑΪΤΗ

Το Βραβείο Αντώνη Μωραΐτη, η ανώτατη διάκριση για τελειόφοιτους, απονέμεται σε μαθητές και μαθήτριες που είχαν εκτός από εξαιρετικές επιδόσεις στα μαθήματα καθ' όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Σχολείο και μια ιδιαίτερα θετική παρουσία σ' όλες τις εκδηλώσεις της μαθητικής ζωής και συνέβαλαν αποφασιστικά στην προαγωγή του πνεύματος του Σχολείου.

Φέτος ο Σύλλογος των καθηγητών έκρινε ότι τα παιδιά που συγκεντρώνουν αυτά τα προσόντα και επιπλέον διακρίθηκαν για τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, το εξαιρετικό ήθος και την αναγνώριση από τους συμμαθητές τους μέσα από την ιδιαίτερα αποτελεσματική και γόνιμη συνεργασία στο πλαίσιο της Μαθητικής Κοινότητας, είναι οι : Αριστείδης Χατζηνικολής (Γ1) και Νικόλ Κωνστανταροπούλου (ΙΒ2)

Κλείνοντας την τελετή και με αφορμή τη βράβευσή της, η Νικόλ Κωνστανταροπούλου (ΙΒ2), τελειόφοιτη μαθήτρια και αντιπρόεδρος του ΙΒ, απηύθυνε ομιλία προς τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές της, τους διδάσκοντες και τους παρευρισκόμενους γονείς .


Η βραδιά πλαισιώθηκε από τραγούδια που ερμήνευσε ο Όμιλος Μουσικής του Λυκείου υπό τη διεύθυνση της Έλενας Χούντα (’91).

Το Σχολείο συγχαίρει την τάξη του 2020 και εύχεται σε όλα τα παιδιά καλή σταδιοδρομία !