H ε΄ ταξιδεύει με τη Λογοτεχνία

H ε΄ ταξιδεύει με τη Λογοτεχνία

Τα παιδιά της ε' τάξης, στο πλαίσιο του 2ου Κύκλου Λογοτεχνίας με θέμα '' Μυστήριο - Περιπέτεια '',  διάβασαν δύο από τα τρία προτεινόμενα βιβλία: τον ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ, της Ζωρζ Σαρη (εκδ. Πατάκη), το ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, της Χρύσας Σπυροπούλου (εκδ. Κέδρος) και το ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΣΟΥΚΕ, του Μάικλ Μαρπούργκο  (εκδ. Πατάκη).

Η επεξεργασία των μυθιστορημάτων έγινε ομαδικά στη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος αλλά και ατομικά, από κάθε παιδί ξεχωριστά, μέσα από τις προτεινόμενες στο υλικό της ασύγχρονης εκπαίδευσης δημιουργικές δραστηριότητες.

Έτσι, τα παιδιά  απόλαυσαν την ανάγνωση των μυθιστορημάτων και μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους μέσα από ποικίλες δημιουργικές εργασίες. Έφτιαξαν κρυπτόλεξα, συνέθεσαν κολάζ με θέματα εμπνευσμένα από το βιβλίο τους και κατασκεύασαν χάρτες σημειώνοντας τους τόπους δράσης των ηρώων και της εξέλιξης των γεγονότων. Επιπλέον, επέλεξαν έναν ήρωα, σκιαγράφησαν τον χαρακτήρα του και  ζωγράφισαν το πορτρέτο του ενώ μίλησαν για τα σημεία της πλοκής που τους συγκίνησαν ή κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους. Ξεχωριστή είναι πάντα η στιγμή της παρουσίασης των εργασιών στην ομάδα της τάξης όπου δίνεται η ευκαιρία για ανταλλαγή σκέψεων σχετικά με τα θέματα που θίγονται στα βιβλία.