Διημερίδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Διημερίδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η Σχολή Μωραΐτη φιλοξένησε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου τη διημερίδα «Human Rights for Beginners», την οποία οργάνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση New Wrinkle σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Συνολικά 120 εκπαιδευτικοί από 82 σχολεία της Ελλάδας παρουσίασαν προτάσεις, με κοινό άξονα την προώθηση της δημοκρατίας στην εκπαίδευση, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, καθηγητές και στελέχη επιχειρήσεων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Rolf Gollob, καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ ομιλία εκφώνησαν η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, ο εθνικός εισηγητής για τα θέματα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ηρακλής Μοσκώφ, η Πρόεδρος της επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων κα Σοφία Βούλτεψη, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΜΚΟ New Wrinkle κ. Πάνος Παπαδημητρόπουλος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Σχολής Μωραΐτη κα Χρυσάνθη Μωραΐτη - Καρτάλη.