Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Peep Science

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Peep Science

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Peep Science φιλοξενήθηκε φέτος στο Σχολείο μας από τις 16 έως τις 23 Νοεμβρίου. Πριν από την έναρξη του προγράμματος στην Αθήνα, 21 μαθητές/τριες από 4 ευρωπαϊκές χώρες (Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρωσία και Ελλάδα) και 5 εκπαιδευτικοί εργάστηκαν πάνω στο κοινό θέμα

Artificial Intelligence and the evolution of science.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας ξεκίνησε με τις θεματικές παρουσιάσεις όλων των ομάδων και ακολούθησαν ποικίλες δραστηριότητες και επισκέψεις: workshop ρομποτικής και βιομηχανικού σχεδιασμού, το διαδραστικό team building παιχνίδι PeeP TeaMS: Game Time, παρουσιάσεις start up εταιριών που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη (myfeel.co και Intoolab), παρακολούθηση σχετικής ταινίας και debate, επίσκεψη και ξενάγηση στον ΟΤΕ και «γνωριμία» με το ρομπότ Dino, καθώς και ημερήσια εκδρομή  και ξενάγηση στις Μυκήνες και το Ναύπλιο.

Τέλος, τα μέλη των ξένων αντιπροσωπειών φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών που φοιτούν στο Σχολείο μας και συνέβαλαν ουσιαστικά στoν στόχο της όλης διοργάνωσης.

Το Σχολείο εκπροσωπήθηκε από τις μαθήτριες: Μ. Ζέππου (Α5), Ε. Καπετανάκη (Β4), Α. Πήλιουρα  (Β4), Α. Πήλιουρα (Α1), Α. Σάρρα ( Α1), και Μ. Φραγκούλη (Β4).

Την ομάδα προετοίμασαν οι  καθηγητές Μ. Μπαρδούνιας και Δ. Παπανικολάου.