Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PEEP Culture

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PEEP Culture

Φέτος το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα PEEP Culture πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο 1. Sukromne gymnasium v Bratislave, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, την εβδομάδα 9-16 Νοεμβρίου 2019 .

Το Σχολείο μας συμμετείχε με πέντε μαθήτριες της Α΄Λυκείου: Δ. Κουφοπάνου (Α΄5), Έ. Λεοντοπούλου (Α΄4), Κ. Λυρίγκου (Α΄5), Σ. Παπαθανασίου (Α΄3) και Ε. Σπυρομήλιου (Α΄5).

Εκτός από τη διοργανώτρια Σλοβακία και την Ελλάδα συμμετείχαν η Ρουμανία και η Φινλανδία. Όλες οι εθνικές ομάδες παρουσίασαν εργασίες με θέμα «Αντανακλάσεις του Μοντερνισμού στη Σύγχρονη Τέχνη». Επίσης, οι διεθνείς ομάδες που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος συμμετείχαν σε δημιουργικά και βιωματικά εικαστικά εργαστήρια στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μπρατισλάβα, περιηγήθηκαν την πόλη, ξεναγήθηκαν στην προστατευόμενη από την Unesco Banska Stiavnica και σε γειτονικό ορυχείο και οργάνωσαν καλλιτεχνική έκθεση στο σχολείο που τις φιλοξένησε.

Την ομάδα που αντιπροσώπευσε το Σχολείο μας προετοίμασαν οι καθηγήτριες Ε. Κοσμά και Ι. Βετσοπούλου και συνόδευσε η καθηγήτρια Φ. Λίκα.