Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στην α’ Δημοτικού

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στην α’ Δημοτικού

Τα παιδιά της α΄Δημοτικού επεξεργάστηκαν διάφορα βιβλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου 2019, όπως:

  • «Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε», της Ελίζαμπεθ Βέρντικ, εκδ. Μεταίχμιο. Μετά  από συζήτηση στην τάξη και τη συμπλήρωση του σχετικού φυλλαδίου τα παιδιά έμαθαν ότι τα ζώα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας με τις αντιδράσεις τους, τη στάση του σώματος και τις κινήσεις τους.
  • «Ο Αδέσποτος Κώστας», Μάκης Τσίτας, εκδ. Ψυχογιός, ένα πρωτότυπο λογοτεχνικό βιβλίο με θέμα την φιλοζωία. Τα παιδιά αφού ζωγράφισαν το αγαπημένο τους ζώο του έδωσαν ένα όνομα.
  • «Γάτες εμπνευσμένες από ζωγράφους του Mουσείου Πράντο», Σοφία Ζαραμπούκα, εκδ. Πατάκη, ένας διαφορετικός οδηγός μουσείου. Το βιβλίο « ξενάγησε» τους μαθητές και τις μαθήτριες στην ιστορία της ζωγραφικής και τους παρουσίασε πορτρέτα γάτων με στοιχεία εμπνευσμένα από γνωστά έργα τέχνης. Παράλληλα διάβασαν μία ιστορία φανταστική που περιείχε όμως βασικές πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ζωγραφικά έργα. Τέλος ζωγράφισαν με τον δικό τους παιγνιώδη τρόπο δύο έργα του Βελάσκεθ, την «Ινφάντα Μαργαρίτα» και τον «πρίγκιπα Μπαλτάσαρ Κάρλο».

Δείγματα όλης αυτής της δουλειάς που έγινε στην α’ τάξη εκτίθενται σε ταμπλό στην είσοδο του Σχολείου.