«Ταξίδι στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ.»

taxidi_stin_athina_toy_5oy_aiona_p.h.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο απογευματινό μάθημα «Minecraft: Education Edition», με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Π. Κακαλέτρη, ανέλαβαν φέτος να φέρουν εις πέρας το διαθεματικό project «Ταξίδι στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ.».

Αρχικά μελέτησαν τις αντίστοιχες ενότητες από το βιβλίο Ιστορίας της Δ΄ Δημοτικού και αναζήτησαν πληροφορίες από το διαδίκτυο σχετικά με τις σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες της κλασικής εποχής καθώς και με την αρχιτεκτονική και το εσωτερικό δημόσιων και ιδιωτικών κτισμάτων της αρχαιότητας.  

Στη συνέχεια, σχεδίασαν σε χαρτί τα κτίρια που θα απεικόνιζαν ψηφιακά και έχοντας ως οδηγό έναν ψηφιακό χάρτη της κλασικής Αθήνας ξεκίνησαν να κατασκευάζουν συνεργατικά ναούς, κατοικίες, υπαίθριες αγορές και να τοποθετούν στην πόλη τις σημαντικές προσωπικότητες της εποχής. Με αυτόν τον τρόπο ο εικονικός κόσμος ζωντάνεψε στα μάτια των παιδιών και το μάθημα της Ιστορίας έγινε μια εμπειρία μοναδική.

Στο τέλος, τα παιδιά χωρίστηκαν σε 5 ομάδες και ετοίμασαν για τους μαθητές και τις μαθήτριες της δ΄ Δημοτικού, που είχαν προηγουμένως  επισκεφθεί τον βράχο της Ακρόπολης, μία εικονική ξενάγηση στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ.