Jeux Olympiques de Paris 2024

jeux_olympiques_de_paris_2024

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γαλλικών της γ΄Γυμνασίου, στο οποίο διδάσκει η Ιωάννα Παπαοικονόμου, Μαρία Διακοπούλου ( γ1), Νικόλας Δρέττας (γ4), Τίφανυ Ζαπάρτα (γ4), Μαριλίζα Κωνστανταροπούλου (γ4), Κωστής Μαυρομιχάλης (γ2), Κορνηλία Μακρυγεώργου ( γ5), Διονύσης Μαμάης (γ3), Φοίβος Μιλοβάνοβιτς ( γ1), Παναγιώτης Νομικός (γ3), συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024» συνδιοργανωμένο από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Πρεσβεία της Γαλλίας και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η ομιλία-παρουσίαση των παιδιών είχε ως τίτλο «Voix d’athlètes… Voies olympiques» και πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων την Πέμπτη 9 Μαΐου. Μεταξύ των ομιλητών, με πρωτοβουλία του Σχολείου, προσκλήθηκε η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια κοσμημάτων κα Έλενα Βότση, που σχεδίασε το Μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το οποίο και θα παραμείνει το ίδιο για τα επόμενα 100 χρόνια. Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η στιγμή που η κα Αιμιλία Τσουλφά, Χρυσή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Ιστιοπλοΐα, παρουσίασε το Χρυσό Μετάλλιο. 

Το απόγευμα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, παρουσία Γάλλων και Ελλήνων Ολυμπιονικών, να δοκιμάσουν και να εξασκηθούν σε διάφορα αγωνίσματα στο Καλλιμάρμαρο.

Η μέρα αυτή μαγνητοσκοπήθηκε από τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή του TV5 Ivan Kabakoff  για την εκπομπή Destination Athènes: «La génération 2004 en Grèce sur la route des Jeux Olympiques de Paris 2024».