Εκπαιδευτικές επισκέψεις της β΄ Γυμνασίου

ekpaideytiki_ekdromi_ton_tmimaton_tis_a_gymnasioy

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις του Γυμνασίου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 ως εξής:

  • Το τμήμα β1 επισκέφτηκε τη Δραπετσώνα. Εκεί, με την συνδρομή της ιστορικού Ελένης Κυραμαργιού, περιηγήθηκαν τις κεντρικές γειτονιές της και έμαθαν για την ιστορία της από την εγκατάσταση των προσφύγων το 1922 έως και σήμερα. Η περιήγηση ολοκληρώθηκε στην περιοχή του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων. 
  • Το τμήμα β2 επισκέφτηκε το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα. Μετά την προγραμματισμένη ξενάγηση στο Μουσείο, το τμήμα περιηγήθηκε την περιοχή της Πλάκας, όπου τα ίδια τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, ξενάγησαν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους.
  • Τα τμήματα β3 και το β4 επισκέφτηκαν το καφέ Μύρτιλλο, κοινωφελή συνεταιριστική επιχείρηση, που απασχολεί άτομα από ευπαθείς ομάδες. Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
  • Το τμήμα β5 επισκέφτηκε τον «Βοτανικό Κήπο Ιουλίας & Αλέξανδρου Διομήδους». Εκεί τα παιδιά, αφού περιηγήθηκαν τον χώρο, παρακολούθησαν από τους υπεύθυνους δασολόγους-περιβαλλοντολόγους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βλάβες-Αποκατάσταση Φυσικού περιβάλλοντος».