Δύο βραβεία στο Μαθητικό Συνέδριο Euromath 2019

dyo_vraveia_sto_mathitiko_synedrio_euromath_2019

Οκτώ μαθητές της Α΄ Λυκείου παρουσίασαν τις εργασίες τους στα Μαθηματικά και τις Επιστήμες στο 11ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο - EUROMATH 2019 (www.euromath.org). Φέτος το EUROMATH 2019 έγινε από την Τετάρτη 13 Μαρτίου έως την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Aliathon Village Hotel στην Πάφο της Κύπρου. Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία ήταν οι εξής: 

* Οι μαθητές/τριες, Αντωνία Ασημακοπούλου, Βίκυ Δεληγιάννη, Αλέξανδρος Κοντομίχαλος, Αγγελική Πήλιουρα και Νίκος Σκουλούδης, παρουσίασαν ομιλία με τίτλο «Tinder starter guide» σε μορφή ερευνητικού πόστερ το οποίο απέσπασε το 1ο Βραβείο καλύτερου πόστερ στον διαγωνισμό Mathematics Poster Design Competition 2019. 

* Η Αγγελική Πήλιουρα απέσπασε την 3η θέση – βραβείο στον διαγωνισμό MathFactor Europe 2019 με την ομιλία της «Russian Multiplication: An unusual, yet practical way of multiplying for Computer Science». 

* Οι μαθητές, Αρά Αρτινιάν και Χριστόφορος Μουλάκης-Κούτσης, παρουσίασαν ομιλία και πόστερ με τίτλο «The confident gamblers». 

* Η Μαρίνα Φραγκούλη παρουσίασε ομιλία με τίτλο «Cracking the Josephus problem», εργασία και πόστερ που είχαν εκπονηθεί σε συνεργασία με τους Σεβαμέη Αναγνώστου, Ζωή Κουντούρη, Ιάσονα Μπόνα και Ιωάννα Τσοκτουρίδη. 

Οι εργασίες θα κατατεθούν στους διοργανωτές του Συνεδρίου τον Ιούνιο, για να δημοσιευθούν στα Πρακτικά του Euromath 2019. 

Τις ομάδες προετοίμασε και συνόδευσε στην Κύπρο ο Κωστής Ανδριόπουλος, καθηγητής Μαθηματικών.