Παρουσιάσεις "Διώρου"

paroysiaseis_dioroy

To Σάββατο 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο η παρουσίαση των ομαδικών εργασιών που εκπονήθηκαν από τους  μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ Λυκείου και Α’ (ΙΒ) στο πλαίσιο του «Διώρου» του Α΄τετραμήνου.

Τα ερευνητικά πεδία πολλά και ενδιαφέροντα: Βιοηθική, Ιστορία, Κοινωνικές Επιστήμες, Μαθηματικά, Οικονομία, Περιβάλλον, Πληροφορική, Τέχνη, Τεχνολογία, Φυσική, Χημεία. Το ίδιο και τα θέματα: Ο σύγχρονος προβληματισμός για τον «μετα-άνθρωπο», το Ισλάμ ως ο «άλλος», οι θεωρίες συνωμοσίας, η δυναμική των εργασιακών ομάδων, το ανθρώπινο σώμα και οι εικόνες του στην τέχνη, τα βιοπλαστικά, η ροκ μουσική ως πολιτική διαμαρτυρία στις Η.Π.Α., η θεωρία των πιθανοτήτων και το tinder, οι δασικές πυρκαγιές, το ηθικό hacking, η ζωή των άστρων και η μελέτη και κατασκευή των ηλιακών πάνελ. 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στο Θέατρο του Σχολείου οι εργασίες που κρίθηκαν από το σύνολο των μαθητών/τριών και των εποπτευόντων καθηγητών ως οι πιο αντιπροσωπευτικές και ολοκληρωμένες. Στη συνέχεια, το σύνολο των μαθητών/τριών της Α’ Λυκείου και Α’ (ΙΒ) παρουσίασαν τις εργασίες τους με τη μορφή επιστημονικών posters στους γονείς και τους συμμαθητές τους.