Η Κόκκινη Τάξη κάνει πειράματα με τα συναισθήματα

i_kokkini_taxi_kai_ta_synaisthimata

Από πέρυσι τα παιδιά της Κόκκινης Τάξης είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να ασχοληθούμε με τα κατοικίδια. Έτσι, φέτος, από τις αρχές Οκτωβρίου έφεραν στην τάξη τα αγαπημένα τους λούτρινα, τους διάλεξαν ονόματα, διαμόρφωσαν το σπίτι τους και τα έκαναν μέρος της ομάδας.

Κι επειδή αυτή η ενασχόληση των παιδιών δήλωνε αγάπη, έγινε η αφορμή να μιλήσουν στην τάξη για τα συναισθήματα. Συζήτησαν για το τι ενεργοποιεί τα συναισθήματά τους, δανείστηκαν σχετικά βιβλία και άρχισαν να  αναγνωρίζουν συναισθήματα στην καθημερινότητά τους, τα οποία απέδωσαν και εικαστικά.

Τέλος, την ημέρα που στην τάξη βρέθηκε η μεγάλη ξύλινη ζυγαριά του Σχολείου για να συγκρίνουν τα παιδιά το βάρος των λούτρινων κατοικιδίων τους, κλήθηκαν να κάνουν και κάτι πιο αφηρημένο, επιστρατεύοντας τη φαντασία και το ένστικτό τους: Να συγκρίνουν το «βάρος» τριών βασικών συναισθημάτων. Οι απαντήσεις τους είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον: «Η λύπη είναι πιο ελαφριά από τον θυμό, γιατί μας έρχεται πιο πολύ βάρος όταν είμαστε θυμωμένοι», «Η χαρά είναι πιο ελαφριά από τη λύπη, γιατί στη λύπη είναι που κλαίμε», «Ο θυμός είναι πιο βαρύς από τη χαρά επειδή αγριεύουμε».